Skip to main content

dinsdag 17 augustus-2010
Nog 23 nachies slapen en dan steekt ons internationale struikelblok uit Venlo zijn preek af bij Ground Zero. Het heilig verklaarde stukje grond op Manhattan waar het Flying Circus op 9/11/2001 zo rigoureus kon huishouden dankzij de GEDOOGROL van de Amerikaanse luchtmacht. Nou ja, heilig. In de buurt van het geplande cultureel centrum voor zowel volgelingen van Mo als toevallige voorbijgangers is bijvoorbeeld een Burger King gevestigd. Nou kan je in principe achter een lading King Delights en een stuwmeer cola best even bidden voor de zielen van 3000 slachtoffers. Maar als je dat echt zou doen dan vlieg je waarschijnlijk met gezwinde spoed over een koekoeksnest.
Verder is er ook een gokkantoor gevestigd. Kan je bijvoorbeeld wedden in hoeveel seconden dat nieuwe culturele centrum rechtstandig naar beneden dondert na het aanbrengen van een navenante hoeveelheid springstof. Oh, en dan heb je ook nog een stripclub, waar een tig aantal Eva's zich heel heilig van hun H&Mmetjes ontdoen onder het toeziend oog van een stevig zootje zuipende en rokende Adams, die nog nooit van ene meneer Klink hebben gehoord. En om bij te komen kan je terecht in een aanpalende vitamineshop. Er is overal aan gedacht op dat heilige stukje grond.
Gevoegd bij het feit, dat de baas van dat nieuwe baardencentrum al in de tijd van Bush naar het Midden-Oosten werd gestuurd om te laten zien dat er ook voor de gewone muslimpa en muslimma een plek was onder de Amerikaanse zon en je bent geneigd aan Geert te vragen: waarom daar?

  • Datum: .

woensdag 25 augustus-2010
Wist u dat? Dat er op 9/11 een Grieks Orthodoxe kerk werd verpletterd door een van de Twin Kaartenhuizen? Echt waar. Ze hebben indertijd alleen nog een bel, een kruis en een paar ongesmolten kaarsen gevonden. En de pakembeet 300 luitjes die God aanbaden op zijn Grieks zaten in één klap zonder onderdak. In de jaren die volgden is er een hoop gesteggel geweest tussen de hoofdherder en de gemeente New York over het bouwen van een nieuwe corral op ongeveer dezelfde plek. Kennelijk was de ouwe niet zo goed verzekerd als Larry Silverstein, want de wierookzwaaiers vroegen tijdens de onderhandelingen ook om 20 meloen dollar uit de gemeentekas. Plus nog eens 40 meloen voor een parkeergarage onder het doopvont. Terwijl je toch mag aannemen dat burgemeester Giuliani en diens opvolger geen reet te maken hadden met de komst van het Flying Circus.
Tot nog toe dus een dead heat, maar plotseling gloorde er hoop voor de orthodoxe christenen. Want als op een paar steenworpen afstand van Ground Zero een moskee mag worden gebouwd, waarom dan geen nieuw gebouw voor de ware god? Aan het feit dat die "moskee" betaald wordt door de Rockefellers en andere globale krentenbollenbakkers maakt blijkbaar voor de Griekse jurken geen flaus aus. De gemeente New York en de gouverneur houden hun poten stijf en weigeren een bijdrage in het kerkezakje te doen. Goeie raad aan de hoofdherder: zoek contact met de Council of Foreign Relations, de Rockefellers en/of prins Waleed (1). En als die ook onverhoopt de hand op de knip blijven houden, bel dan effe met Pamela Geller of Geert Wilders. Die zuigen er wel een punt aan. Doen hoor! En bidden natuurlijk.

1. Zie "Blaffen tegen de maan" aflevering 1 en 2 van 21 en 23 augustus.

  • Datum: .