Skip to main content

dinsdag 19 oktober-2010
Vanochtend werden we door de Volksfiets verrast met een artikel over een Amerikaanse leverancier van pepperspray, Richard T. Bistrong. Die heeft bekend dat hij zijn tranentrekker in Nederland had verpatst met assistentie van een Rotterdamse smurf. En dit vooralsnog naamloze lid van onze blauwe brigade had daarvoor wat zwarte poen gekregen van mr. Pepper.
Na deze suggestie van een trouwe lezer trokken we het goegelveld in en vonden Arie P. Een Rotterdamse smurf met buitengewone Amerikaanse contacten, die zich meer dan een decennium heeft uitgesloofd om pepperspray toe te voegen aan het arsenaal van de smurf op straat. Maar of de beschuldigingen van Richard inderdaad aan het adres van vriend Arie zijn gericht moet nog wel aan het licht worden gebracht. En appetijtelijk of niet, dan moeten zowel de Amerikaanse als de Nederlandse autoriteiten met de billen bloot. Zal wel moeilijk worden, want welke slager hakt graag in zijn eigen biefstuk, nietwaar?

  • Datum: .

vrijdag 28 januari-2011
Vlag uit. Ons blauwe corps krijgt een nieuwe gun. De Sig Sauer. Tegen de wens van interne experts in, maar dat hoort zo. Volgens De Volksfiets van vanochtend is de selectieprocedure niet spatjezuiver verlopen. Net als niet zo lang geleden bij de aanschaf van bussen pepperspray. Opnieuw zou een Rotterdamse smurf een gretige hand hebben gehad in de aankoop. Volgens Bulle Bas Opstelten is dat onzin, maar dat hoort zo. Bulle zou wel twee commissies de wei hebben ingestuurd om de boel in de kieren te houden. En wees eerlijk, wat kan er dan nog misgaan nietwaar?
Wie nieuwsgierig is naar de identiteit van de Rotterdamse smurf, verwijzen wij graag naar de eerste "Hebbes" dd. 19 oktober 2010

  • Datum: .

zondag 12 augustus-2012
Onze neoliberale vrienden van die partij die 46 jaar bestaat hebben een nieuw wapen in de verkiezingsstrijd geworpen. Geheel en al in de geest van het Europese project, waarin de burgers er alleen zijn om buikriemen aan te trekken en alles wat er aan arbeidsrecht en gemeenschapsvoorzieningen bestaat in te leveren voor het succes van Europa. Maar er is meer te halen en juist, hier die nier, weg dat hart, oog nog te gebruiken? Inleveren! Kunnen we geld sorry goed mee doen elders. Of kunnen we misschien een paar maanden bejaardenhuis mee betalen of wat extra zorg daar. Welkom in de nieuwe wereld van onze democraten van 1966. Even wachten of Groen Links hier overheen kan bieden.

  • Datum: .

maandag 24 juni-2013
We zijn het bijna vergeten, maar een paar jaar geleden moest Ierland gered worden. Als dat niet zou gebeuren dan brak de pleuris uit. Inmiddels heeft dat reddingslied een wat belegen klank, maar... het gaat maar door. Niet te stoppen zoveel moet er nog gered worden. Je zou bijna vergeten dat al die reddingen nodig waren om banken overeind te houden. Banken, geen mensen. De Ierse krant Independent (niet te verwarren met de Engelse variant), had vandaag 24 juni, een aardige primeur. Opgenomen gesprekken van de directie van de Anglo Irish Bank, van toen de crisis net begon. Je hoort John Bowe in gesprek met Peter Fitzgerald. John vertelt lachend hoe hij de staat zover gekregen had om de bank met een paar miljard euries te “helpen”. Lachen gieren brullen, want we weten dat dat niet genoeg is, maar als ze eenmaal over de brug komen is er geen weg terug. De bankiers in actie. Later stopte de Ierse staat zo'n 30 miljard euries in de bank. Hoe kwam je aan dat bedrag (steun van 7 miljard) vroeg Peter. Nou zei John: “I picked it out of my arse”. En schaterend zeggen dat er geen enkele kans is dat dat geld ooit terugbetaald wordt. Nog zin in wat extra steun aan de financiële sector in de EU? Kijk, hierover valt niet te kiezen, dat is te belangrijk om aan het stemvee over te laten.

  • Datum: .

zondag 22 september-2013
Gisteren werd in Nieuwegein Francesco Nirta voorzien van een paar extra manchetten. Francesco woonde daar al ettelijke jaren in een eenvoudig appartement en at af en toe spaghetti om de hoek. Hij was lid van de gezelligheidsvereniging 'Ndrangetha en werd op verzoek van de Italiaanse justitie geclipt, omdat ie ooit tot levenslang was veroordeeld wegens een moord en verder nog verdacht werd van een paar andere olijkheden die verboden zijn.
Maart 2010 werd in Rotterdam Theodor Cranendonk voorzien van een paar extra manchetten. Theodor woonde daar al ettelijke jaren in een joyeus appartement en ging af en toe uit eten in Manilla. Hij voorzag de gezelligheidsvereniging 'Ndrangheta ondermeer van bazooka's en werd op verzoek van de Italiaanse justitie geclipt, omdat ie ooit tot tien jaar was veroordeeld wegens voornoemde leverantie en verder nog verdacht werd van een paar andere olijkheden die verboden zijn.
Francesco zeilt zonder twijfel een Italiaanse kerker in. Theo mag zonder twijfel hier blijven. Het verschil? Theo heeft her en der in de wereld friends in high places. En draagt kennis van hele enge dingen. Vandaar dat ie indertijd ontvlucht werd (1). Justice for all? Sure.

(1) Zie onze beruchte serie “Ship ahoy”. Fantastico.

  • Datum: .

maandag 7 oktober-2013
Hieperdepiephoera. De BBC gisteren:
"In Libië hebben Amerikaanse commando's een Al Qaida leider opgepakt, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de bomaanslagen in 1998 op de Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania. Anas al-Liby werd in Tripoli gegrepen".
De BBC op 19 februari 2003:
"Anas al-Liby was een van de FBI's meest gezochte Al Qaida leiders. Hij werd in januari 2002 opgepakt in het oosten van Afghanistan. De 38-jarige Libiër had in de UK verbleven en wordt door de Amerikanen in verband gebracht met de bomaanslagen op ambassades in Afrika".
Nou u weer en dan wij weer. Was die gozer in Afghanistan misschien Anus in plaats van Anas, mocht ie na zijn arrestatie misschien nog een paar jaartjes buiten spelen of was het hem helemaal niet? Lekker hè, die mainstream?

  • Datum: .

dinsdag 8 oktober-2013
Vooropgesteld dat ze nu de goeie hebben, dan zit Anas ad-Liby op een Amerikaanse schuit in internationale wateren. De USS Antonio. Een koppeltje wijsneuzen is inmiddels onderweg om hem de kleren van het lijf te vragen over zijn vermeende rol van Al Schijthuis-leider. En aan boord is een daartoe aangewezen zeebonk al bezig met het nat maken van een paar handdoeken. Volgens Anas' zoon is pappa zo onschuldig als een pizzabakker. Een beroep dat Anas in de jaren negentig van de vorige eeuw uitoefende in Engeland tot hij kotsmisselijk werd van de smurfen ter plekke. Die zaten hem steeds op zijn calzone nadat de Amerikanski's hem hadden aangewezen als verdachte bij de bomaanslagen op hun ambassades in Kenia en Tanzania en hem later zelfs veroordeelden in absentia. Toen was Anas al teruggekeerd naar Libië, waar hij een paar dagen geleden van de straat werd gevist door een Amerikaanse posse.
De Libische regering, wat dat ook mag zijn, heeft inmiddels officieel geprotesteerd tegen de kidnapping. Volgens John “Heinz” Kerry is daar geen sprake van. Waar hebben we dit gelul meer gehoord? Mocht Anas (of opnieuw Anus) tijdens zijn verhoor per ongeluk zes kogels in zijn lijf krijgen en/of een zeemansgraf à la de stand-in van Captain Caveman dan bent u de eerste die het hoort. Stay tuned.

  • Datum: .