Skip to main content

Wat had Tsipras ook kunnen doen? Om de uitgaande cashflow bij de banken tegen te gaan. Gewoon wat buurman Erdogan deed in mei van dit jaar. Als de donder van je land één grote wasstraat maken (1). Dat schijnt te helpen. Maar misschien mocht dat niet van de Brusselse junta of die sjaggerijnige Duitse PGB-er in zijn karretje. En dan ben je uitgeluld en mag je al je hebbedingen in Luxemburg parkeren. Al was het alleen maar om de angst bij de leiding van het Vierde Rijk weg te nemen, dat die kutchinezen en die klotenrussen na de haven van Piraeus en een aanlegsteiger op Kreta straks nog meer lekkernijen inpikken. Om nog maar te zwijgen over die gaspijp via het erf van buurman van buurman Recep. Vreselijk.
Nee dan hebben de Amerikanski's het beter geschoten. Vandaag is in New York een veiling georganiseerd door de Oekraïense boterletter Arseen Yatsenyuk. Wie voor een prikkie een paar staatsbunder zwarte Oekraïense aarde wil verwerven voor de productie van genetisch veranderd graan kan daar terecht. Zoekt u een stukkie grond met wat schaliegas eronder roept u maar. Electriciteitsbedrijven, gastransportbedrijven, wat mijnen en andere onrendabele staatsbedrijven gaan allemaal in de ramsh. 345 plots in totaal en volgens Yats hebben zich al 150 Amerikaanse koopjesjagers gemeld en naar verwachting brengt het zootje een kleine 800 meloen dollar op. Klapstuk is de haven van Odessa, die heel toevallig net onder toezicht is komen te staan van de Georgische botoxboy Mikkel Saakashvili. Sinds kort geassisteerd door een lekkere jonge juf die dankzij haar optreden in het p.r.-fillempie “Ik ben Oekraïner” net als Mikkel en de rest van zijn ruifridders op de Amerikaanse payroll is gezet. Helpt dat privatiseringsgolfje van 800 meloen een beetje om de economie weer op gang te krijgen? Wat denkt u? En hoe zit 't met dat nationalistische sentiment van de Banderastaffel? Zullen we zonder twijfel nog het nodige van horen. 
Overigens, nu we het toch over Saakashvili hebben. Intussen is in Tblisi het proces rond een paar onverlaten begonnen, die verdacht worden een hand te hebben gehad in het vroegtijdig heengaan van voormalig Georgisch premier Zhurab Zhvania. De officiële lezing gaat uit van een CO-overdosis uit een wrak Iraans kacheltje. Maar er is ook een andere, gewelddadige versie in omloop, waarbij een dragende rol was weggelegd voor Mikkel, de aanbidder van ons Zeeuws Meisje (2). Met name in het publieke domein gekegeld door de nijvere Amerikaanse journalist Jeffrey Silverman. Dat vormde een van de redenen waarom Jeffrey een geweldig pak slaag opliep van FBI-dude ter plekke Bryan Paarmann en een van zijn henchmen in een kroeg waar niet iedereen zomaar zou binnenstappen. Met als dessert het intrekken van zijn paspoort door de voorvechters van het vrije woord bij de Amerikaanse ambassade ter plekke (3). Na dag één van voornoemd proces tegen de twee voornoemde Georgische onverlaten werd de voortgang al gestaakt, omdat de verdediging eiste dat Paarmann's kacheltjesrapport over de CO-dood van Zhurab toegelaten zou worden tot de behandeling van de zaak. En dan is er nog de bulldozersubtiele druk vanuit de USSA en de Zweedse duikbootmalloot Carl Bildt om het proces de vangrail in te duwen (4). Nee, de weg van het Georgische OM gaat niet over revolutionaire rozen. Vandaar dat onze monitor aan blijft staan. Om het volgende hamerstuk niet te missen. Stay tuned.

(1) Zie Rondo à la Turque van 16 mei 2015.
(2) Zie “Stropdassenleed (4)" dd. 14 maart 2014.
(3) Zie “Stropdassenleed (15)" dd. 9 juli 2015.
(4) Zie aflevering 11 en 12 van Stropdassenleed”. 

  • Datum: .

Veel bla bla bla, bli bli bli en bloe bloe bloe. Bij het US-Ukraine Businessforum aka de markthal waar premier Yatsenyuk afgelopen maandag zijn staatsmarbles in de ramsh mieterde (1). Barack Hussein O. prees bij die bloosloze gelegenheid Yats en zijn deels Amerikaanse regeringsteam aangevuld met Botoxmikkel Saakashvili het zwerk in. Vooral vanwege de manier waarop ze hun poten stijf hielden bij het doorvoeren van hun rigide armoedebeleid, hun geweldige initiatief om het land te decentraliseren en hun trouw aan de Minsk akkoorden. Waar haalt zo'n man het vandaan. Vooral die trouw aan de Minsk akkoorden zou zelfs een notoir stuk chagrijn als de huidige Duitse minister van Financiën tot een grimlach bewegen. Volgens de laatste berichten uit het zuidoosten van de nieuwe Amerikaanse kolonie aan de Zwarte Zee zijn momenteel zelfs Georgische en Tsjetsjeense IS-ers zij aan zij met autochtone neo-SS-ers in de slag om de Russisch angehauchte gebieden verder te ontvolken. Dus wat nou Minsk akkoorden? 
De door de CIA en andere geheimesmurfclubs gestiekte Georgisch-Tsjetsjeense samenwerking op subversief gebied is niet nieuw. Die kreeg begin deze eeuw al gestalte in Georgië en werd nog verstevigd toen na de “rozenrevolutie” Botoxmikkel daar als president kwam bovendrijven. Doel was en is om de landen aan de buik van Rusland blijvend te destabiliseren. In dat licht was de verklaring van de zijde van Tsjetsjeense baardvechters van vorige week om een nieuw filiaal van Abu Bakr al-Baghdadi's kalifaat te willen openen in het Russisch-Tsjetsjeens grensgebied niet iets om van verbazing achterover te pletteren. Abu heeft tussen 2007 en 2009 niet voor niets in een Amerikaanse peuterspeelzaal gezeten (2). Daar is ie omgebakken tot een Big Mac-jihadist (vandaar Bakr), krijgt alle wapens die hij nodig heeft, de hartelijke groeten van oom John McCain en vort met de geit. Hoor je dit soort dingen ook in de Huyskerk? Ben je belazerd. Daar kreeg zelfs een kalende Nederlandse kreukel van de Griekse wurg-task force recentelijk de gelegenheid om de oppositiepartijen in het Griekse parlement “constructief” te noemen. Zeker vergeten wie er voor die puinhoop rond de Acropolis hebben gezorgd en hun werk tegen een leuke bonus binnenkort hopen voort te zetten. Nou ja, laat maar. Stay tuned.

(1) Zie deel 1 van 13 juli jl.
(2) Zie Peuterspeelzaal de ISIS van 3 september 2014.

  • Datum: .