Skip to main content

donderdag 5 januari-2006
Pat Robertson is de Amerikaanse gristen fundamentalistische tv evangelist, die nog niet zolang geleden opriep om de Venezolaanse president Chavez te vermoorden. En zoals de meeste evangelisten is Pat eerst en vooral ondernemer. Tot zijn zakenbroeders behoorde onder andseren Charles Taylor, de gangster die jarenlang Liberia runde.
Dit keer gaat het om een nieuw zakelijk initiatief van Pat: Jezusland. Een consortium van rechtse christenen uit de VS is aan het onderhandelen met het Israëlische Ministerie van Tourisme om een bijbels themapark op te richten. Voorlopig gaat het nog om een investering van zo’n 40 miljoen euries en een gebied met een oppervlakte van 50 hectare aan het Meer van Galilea. (Voor sommigen wellicht bekend vanwege het voederen van 5000 mensen met enkele broden en een paar vissen.) De marketingboys van Pat verwachten dat jaarlijks een miljoen Amerikaanse gristenen het park zullen gaan bezoeken (zie).

  • Datum: .

vrijdag 6 januari-2006
Die Pat blijkt niet alleen evangelist en ondernemer te zijn, maar ook nog een medicus. Want - zo zei hij - die beroerte van Sharon, dat is een direct gevolg van de politiek van Sharon om Israël te verdelen (oftewel de Gazastrook "af te staan"). Voor de liefhebber, zie Pat hier in actie. En voor de aanstaande pretparkbezoeker kun je hier klikken.

  • Datum: .