donderdag 5 mei-2011
Vier mei. 8 uur. We staan even stil voor alle Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Tenminste. Zo was het. Vroeger. Nu strijken wij ook de vlag voor alle Nederlandse soldaten die zijn gesneuveld bij VN- en NATO-operaties. Bij die van de VN kan je je eventueel nog wat voorstellen, maar wat moet je met de oorlogen die de NATO met smoezen à la Adolf heeft ontketend in Irak en Afbaardistan? En moeten we in de komende jaren op 4 mei ook stil wezen voor de jongens en meisjes die zijn gesneuveld in Lybië, Syrië, Pakistan, Venezuela en Iran ter wille van onze financieel-economische Lebensraum? Kunnen we niet gewoon 4 mei langzaam laten afsterven? Net als 5 mei. Streep eronder als iedereen die de Tweede Wereldoorlog lijfelijk cq. bewust heeft meegemaakt op de bovenverdieping geniet van zijn gratis koppie koffie? Anders wordt het allemaal zo genant.

  • Datum: .

donderdag 5 mei-2011
Wij kregen van een trouwe lezer een snelle reaktie op ons artikeltje van vanochtend. Hij wilde niet zozeer af van de vierde mei, maar wel meer inhoud geven aan de vijfde. Hij zou namelijk graag zien dat op die dag een nieuwe traditie gestalte krijgt. Uit alle luidsprekers die in Nederland te vinden zijn -van stadions tot iPods - "Mrs. MacGrath" laten schallen. Een song over het zinloze van oorlog, die ooit zo'n fantastische uitvoering kreeg van Bruce Springsteen bij een optreden in Londen. En in Ierland populair is bij de herdenking van de Paasopstand in 1916, die geheel volgens planning precies om 12 uur begon. Een regel uit die song: "A cannonball on the FIFTH OF MAY tore my two fine legs away".
Tsja, zou prachtig zijn, maar misschien is het beter om te wachten met de invoering daarvan tot we weer een tijdje bezet zijn geweest. Zijn we tenminste weer wakker.

  • Datum: .

woensdag 11 mei-2011
Op 5 mei schreven wij in de eerste aflevering van dit serietje:
"... En moeten wij in de komende jaren op 4 mei ook stil wezen voor de jongens en meisjes die zijn gesneuveld in Lybië, Syrië, Pakistan, Venezuela en Iran terwille van onze financieel-economische Lebensraum?".
Gezien de huidige flow in NATO-aanslagen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika kon iedereen zich iets voorstellen bij de Mo-landen die we noemden. Maar Venezuela? Wilt u dan dit en dit even tot u nemen? Voor we het weten wordt Hillen tussen twee borrels verzocht om met onze gedecimeerde strijdkrachten een bijdrage te leveren aan het democratisch platbombarderen van Caracas en wijde omgeving. Ter bescherming van de Venezolaanse bevolking en onze eigen randgemeenten in de West. Tenzij de firma SEAL overgaat tot het dodelijk impregneren van Hugo Chavez en zijn lijk te dumpen in de baai van Maracaibo. Dan heeft oompje Barack ons waarschijnlijk niet nodig. Wat een wereld.

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch