Skip to main content

donderdag 29 april-2004
Wat een volstrekte idioot die als een groot islamitisch denker door het leven gaat en in die hoedanigheid oproept het mes in een damesonderdeel te zetten en homo’s van de minaretten te keilen al niet teweeg kan brengen in het Haagse kippenhok. De neoconservatieven liepen te hoop en brulden dat wie haat zaait storm zal oogsten. Oftewel: de islamitische clubs die dergelijke lectuur verspreiden verboden moeten worden. Heb je namelijk een goeie kans dat die lekker ondergronds gaan en echte plannen gaan smeden om de Domtoren binnen te vliegen. En dan kan die hele bups van nieuwe volgelingen vandie AIVD-er die nog nooit van een dubbele focus heeft gehoord meteen aantonen dat zij niet voor Jodocus zijn aangetrokken. Zo krijg je die Nederlandse muslims misschien eindelijk eens een beetje op gang. Ze vanachter je heftige bretels voor een geitenneukers-collectief uitmaken heeft tot nu toe ook geen zoden aan de veendijk gezet. Luitjes als Geert, Maxime, Josias en Alie willen terreur tussen de koeien. Hamas in het gras. Om te bewijzen dat al hun hitsige geleuter niet op drijfzand steunde. Vraag is wel wat we dan moeten doen met andere groepen die haat zaaien. Want bij ons geldt nog altijd “gelijke monniken, gelijke kappen”. Nou ja, behalve als het de Haagse kaste zelf betreft, maar laten we ons niet verliezen in details. Wat doen wij bijvoorbeeld met een groep autochtone voetbalsupporters die met enige regelmaat -oh ironie- nou juist de Hamas probeert over te halen om ons Joodse volksdeel een vergassing te bezorgen. Sturen wij Apaches op hun clubhuis af om dat te elimineren? Plaatsen wij ze in quarantaine op Rottumeroog? Laten we ze op werkbezoek gaan in de Gazastrook? Ander voorbeeld. Wat doen we met hoofdredacteuren van kranten die haat zaaien tegen journalisten die de euvele moed hebben om voortdurend te grutten in het verleden van prins Bernhard? Een langdurige werkstraf geven bij de school voor de journalistiek? En wat doen we met scribenten die stelselmatig haat zaaien tegen de topjongens uit het bedrijfsleven die maandelijks toevallig een ietsje meer op hun bankrekening krijgen bijgeschreven dan een bijstandmoeder? Ze euro’s laten tellen bij de Nederlandse Bank? Wat... Nou ja, we kunnen maar beter stoppen. Straks denkt de Nix-factor in het Torentje nog dat we een parodie aan het schrijven zijn. En parodisten zijn verkapte haatzaaiers. We blijven dus liever uiterst voorzichtig. Voor je het weet zit je in een tuchthuis. Nee, dank u.

  • Datum: .

Loopt een gozertje door de stille straten van Verviers. De een fluit de stilte weg. De ander neuriet krakkemikkig een deuntje van K3. Dat 15-jarige gozertje doet het anders. Hij vraagt lopendeweg aan Allah om alle christenen te doden. Netjes in het Arabisch, anders verstaat Allah hem misschien niet. Zijn bede wordt op video vastgelegd en op het internet geplant. Al heul snel komt ie op het bureel van onderzoeksbureau Memri terecht en dat zorgt ervoor dat wij als chistenen of crypto exemplaren ook kunnen genieten van dit merkwaardige nachtelijke ritueel.
Het gozertje bleek een zoon te zijn van een Nederlandse haatbaard, die de Belgen al een tijdje proberen te lozen. Als die tiener nou gewoon een Vlaams reusje was geweest zou de vraag of ie misschien bezopen op weg naar huis was voor de hand hebben gelegen. Maar in dit geval werd ie nergens gesteld. Zonen van haatbaarden zijn namelijk q.q. nooit bezopen. Anders zwaait er wat. Inmiddels zijn de Belgische smurfen op zoek naar ons niet zo slimme gozertje. Om te kijken of ie namens zijn vader handelde of IS. En of ie van plan was om in de nabije toekomst Allah te assisteren bij het uitroeien van die gehate christenen.
Even iets anders. Dat onderzoeksbureau Memri aka Middle East Media Research Institute is een NGO, huist in Washington en beschikt over filialen in Londen, Berlijn en Jerusalem. Dat laatste is niet verwonderlijk. Het bureau staat onder leiding van Yigal Carmon. Een ex-kolonel van de Israëlische militaire inlichtingendienst Aman. Memri doet ondermeer aan vertalingen van alles wat los en vast zit in de Mo-pers. Om ons christenen een beter inzicht te geven van wat er in de Arabische en aanpalende gebieden allemaal groeit en bloeit en ons altijd weer boeit. Ooit besteedde het vermaarde Britse dagvod The Guardian er dit artikel aan. Het verandert niks aan wat er in Verviers gebeurd is. Maar voor selectief nieuws moet je wel een beetje oppassen.

  • Datum: .