donderdag 18 april-2013
“I am KC and I approve this message”. Stond onderaan de ricinebriefjes aan prez Barack Obomba en senator Roger Wicker. Nou, dat was voor de Feds een eitje. Want KC had al eerder epistels verstuurd met die initialen voordat hij besloot om er twee in de gleuf te doen met een wat onaangenaam poedertje. KC was niemand anders dan ene Paul Kevin Curtis. Een inwoner van Tupelo, Mississippi, de geboorteplaats van de uitverkoren Wicker.
De ondertekening en de toegevoegde narigheid was overigens niet de enige overeenkomst tussen de twee brieven. Curtis schreef ook aan beide heren: “Wie iets verkeerds ontdekt en dat niet naar buiten brengt wordt medeplichtig aan het voortbestaan ervan”. Die hartekreet had betrekking op een affaire uit 2001 die wereldwijd wel degelijk de nodige aandacht kreeg, maar volgens KC daarna door de autoriteiten zoveel mogelijk onder het hoogpolig werd geswifferd. In dat jaar ontdekte hij namelijk dat het North Mississippi Medical Center deel uitmaakte van een wereldwijde organisatie die handelde in menselijke onderdelen. Hij kreeg daarvoor wat veren in zijn hades, maar toen hij zijn speurtocht in die kwalijke richting voortzette veranderde zijn leven langzaam in een grotere uitvoering daarvan. Zo vloog de auto met vrouw en kinderen plotseling in brand en kon de levende have maar nauwelijks in veiligheid worden gebracht. Verder zette een hulpofficier van Justitie bij een opgewonden treffen in een parkeergarage een gun op KC's slaap, ontving hij bij nacht en ontij doodsbedreigingen, gingen zijn huwelijk en zijn nering op de rotsen en kreeg hij zonder het recht op een bef van een beginnend rechter die een begrafenisonderneming runde zes maanden kruipruimte voor zijn ballen, voor een vergrijp dat de naam niet mocht hebben.
Toegegeven, het geeft je niet het recht om de president en een senator een ernstige verrassing te bezorgen. Maar als je door allerlei vertegenwoordigers van de overheid in een Kafka-hokje wordt geduwd, wil er nog wel eens kortsluiting ontstaan. En dan zit je met de ricineperen. Dat wordt meer dan zes maanden voor KC. En de handel in menselijke onderdelen? Business as ususal.

  • Datum: .

vrijdag 19 april-2013
Paul Kevin Curtis ontkent stijf en strak dat ie ricinbriefjes heeft gestuurd aan prez Obomba en senator Wickers. Maar volgens zijn bef had ie al een tijdje zijn medicijnen niet ingenomen. Ja? En? Awel, daar kan ie van in de war zijn geraakt. De een raakt in de war van het innemen van medicijnen en schiet een hele bioscoop aan flarden, de ander raakt in de war van het niet innemen van medicijnen en stuurt een paar jolige briefjes rond (1).
Volgens de eerste berichten over “KC” was hij gederailleerd geraakt door constante pogingen van overheidszijde om hem af te stoppen bij zijn kruistocht tegen de handel in menselijke onderdelen. Vandaar die medicijnen. Daarnaast stond ie bekend als een perfecte imitator van Elvis Presley en had ooit in die hoedanigheid een door Wickers georganiseerd feestje opgeluisterd. Nou hebben wij op de glazen tiet al menigmaal Elvis-imitatoren langs zien komen en eerlijk gezegd vonden wij ze inderdaad meestal geen evenwichtige indruk maken. Kortom, KC is de perfect suspect. Zitten we nog wel met de intrigerende vraag waar hij die ricin vandaan heeft gehaald. Toch geen stofje dat je bij de groenteboer aantreft. Misschien komt dat vanmiddag tijdens zijn verhoor boven water. Maar misschien ook niet, want snuffelinstanties als de FBI, Homeland Security, de CIA en de rest van het zootje hebben in het verleden al voldoende aangetoond dat ze wel houden van een beetje spanning. Dus stay tuned.

(1) Zie ook deze Nederlandse gekte.

  • Datum: .

woensdag 24 april-2013
Return to sender. Als de Feds die sender tenminste kunnen vinden. Want Paul Kevin Curtis aka KC aka Elvis is onverrichter zake naar huis gestuurd. Volgens de laatste inzichten was hij niet de man die prez Obomba en senator Wicker die ricinbriefjes heeft gestuurd. Ze hebben zijn hele hebben en houden doorgesmurfd maar niks te vinden. Geen minimilligram ricin te vinden in Elvis' huis. Geen apparatuur. Niks. Ze zijn nog wel bezig met het afstruinen van zijn pc, maar veel hoop dat ze iets vinden is er niet.
Om niet helemaal voor lul te staan wordt nu ene J. Everett Dutschke afgekloven. Ook een meneer die zich in het verleden heeft uitgeleefd met dreigbriefjes en andere gezellig tijdverdrijf. Je moet toch wat. En zo loopt ook deze stunt met een sisser af. Maar het was wel spannend. Net een film van Affleck. Stay tuned? Nou vooruit, stay tuned.

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch