Skip to main content

Zou Baron Van der Steur tot Warmond het al weten? Dat de USSA gisteren heeft laten weten binnenkort ernstige terroristische aktiviteiten aan de Turkse kusten te verwachten. Vorige keer deed ie geen hol met die Amerikaanse waarschuwing over die Bakroui Bluesbrothers. En dat zullen ze ons in de frithokken ten zuiden van Hazeldonk nog lang nadragen. Maar zou ie in dit geval zijn zoveelste leermoment ter harte hebben genomen en zijn collega Bilderbert Flap van de nieuwe Amerikaanse voorspelling op de hoogte hebben gesteld? Opdat die een code oranje of rood bij Cor en Don c.s. door de gleuf kan roeien en we de komende weken geen Nederlandse toeristen tussen zes planken terug krijgen. Laten we samen bidden. Ook en vooral omdat de Israëliërs zich bij de Amerikaanse terreurvoorspelling hebben aangesloten. En het is net als bij de weersverwachtingen van Gerrit en Piet, als twee erkende voorspellers onweer voorspellen mag je redelijkerwijs bliksem en donder tegemoet zien. Met name als je bedenkt, dat zowel de Amerikaanse als de Israëlische schaduwwerkers af en toe Gladiolen inzetten om niet voor lul te staan met hun voorspellingen. Dus een oproep aan de Baron en collega Flap: gooi er een code uit. Laat je in ieder geval zien dat je wakker bent.

  • Datum: .

Kusadasi is net Almelo. Er is altijd wat te doen. Eerst was de afdeling voorlichting van de Turkse badplaats paraat tijdens de interneringsvakantie van Ebru Umar. En eergisteren maakte ze overuren bij het afzinken van een ouwe Airbus vlak voor de kust. Om de lokale vissoorten een nieuw tehuis te bezorgen en snorkelaars een wat buitenissige rif om zich uit te leven. De burgemeester verwacht daarmee in totaal 250.000 liefhebbers uit binnen- en buitenland te trekken. Per jaar. Wel erg optimistisch, want dankzij het eminente beleid dat de laatste tijd is ontwikkeld door president Erdogannef zien de Turkse badplaatsen er deze zomer uit als een V & D-filiaal na de laatste op = op-aktie. Komt nog bij, dat als reaktie op dat beleid de TAK, een afgerukte tak van de PKK, vandaag heeft laten weten dat toeristen die het ondanks alles nog in hun hoofd halen zich voor een paar weken te laten zakken aan de Turkse kust, niet veilig meer zijn. Nou eens kijken wie de langste heeft. De burgemeester met zijn Airbus of de TAK met zijn Kalashnikov. Stay tuned.

  • Datum: .

Hoe lang is het geleden? Niet zo lang. Op 9 april van dit jaar gaf de hut van John Heinz Kerry de Amerikaanse vakantiegangers in Turkije het advies zo spoedig mogelijk de kuierlatten te nemen. Zijn Israëlische collega schoot diezelfde dag nog in dezelfde modus (1). Zij verwachtten zware terreuraanvallen aan de meditterrane kust van Erdogan's kalifaat. Zeiden ze. Die waarschuwing werd een week of twee daarna herhaald (2). Er gebeurde niks. Pas op 15 juli gebeurde er wel wat. Een coup vanuit het Turkse leger. Ook NATO. Zomaar een vraag: Waarom duurde het zo lang? Stay tuned.

(1) Zie aflevering 1 dd. 10 april 2016.
(2) Zie aflevering 6 van “De grijze wolf en de 28 geitjes” dd. 27 april 2016

  • Datum: .

Ze zijn bezorgd. Onze leiders. Over wat er gebeurt in Erdoganistan. Blotebene een NATO-land. Maar dan wel eentje dat zwaar uit de pas loopt nadat een wat kreupel uitgevoerde coup de kop werd ingedrukt en de aftercoup gelardeerd werd met een zootje arrestaties en ontslagen van zogenaamde Gülen-aanhangers en Koerdische oproerkraaiers. De Turkse oppersnor verdacht de USSA van medeplichtigheid bij de coup en baalde als een papaverstekker over Brussel's gefriemel in de kwestie rond het visumvrij oversteken van de grens met het Vierde Rijk. Dus wat deed ie begin deze week? Hij sloot een deal met Adolf Putin over de aanleg van de Turkish Stream aka Blue Stream. Een rechtstreekse pijplijn over de bodem van de Zwarte Zee, waarlangs Russisch gas rechtstreeks naar Erdoganistan stroomt. En dat wordt zowel in Washington als in Brussel als zwaar vagina beschouwd. Hebben ze godsgloeiende van alles geprobeerd om de Russische gasexport te saboteren. Met de kutsmoes dat ze graag onafhankelijk wilden worden van Moskou, maar in werkelijkheid om voor de duurdere Amerikaanse frackproducten een plek op de wereldmarkt af te dwingen. En dan gebeurt er dit. Wordt Erdoganistan een hub voor goedkoop Russisch gas. En kan de pressierol van Oekraïne naar de vullesbelt. Fuck! Was het om te terug te treiteren? Zou zomaar kunnen. Afgelopen zondag werden drie luitjes van Turkse bloede in de USSA gearresteerd. Twee zwaffelaars en een pussy, waarvan twee de Amerikaanse nationaliteit hadden verworven. Ze worden beschuldigd van spionage. Het trio beschikte over een top security clearance van het Amerikaanse ministerie van Defensie cq. Oorlog en dat was niet omdat ze de döner in de USSA hadden geïntroduceerd. Ze dreven een onderneming die al jaren samen met experts van de Vijfhoek onderzoek deed naar nieuwe militaire snufjes, zoals de ontwikkeling van verse raketonderdelen voor vliegende doodkisten. Plus de productie ervan. Met name dat laatste leverde plotseling problemen op. Zwaffelaar & Pussy Ltd. bleek namelijk een deel van die productie illegaal naar Erdoganistan te hebben overgeheveld en dat terwijl het ging om nog geheime eindproducten. Gezien de opbloeiende liefde tussen Adolf Putin en de Turkse oppersnor is het in de ogen van de Vijfhoek niet ondenkbaar, dat de nieuwe raketonderdelen en mogelijk blauwdrukken van andere leuke dingen voor de mensen in Moskou zijn beland. En dus gingen afgelopen zondag snuffelsmurfen van Defensie over tot de arrestatie van de drie innovatieve bollebozen. Toeval? Sure. Stay tuned.

  • Datum: .

Laatste nieuws over die Fetullah Gülen en zijn cluppie. Volgens Frans Timmermans lijken ze toch achter de coup in Erdoganistan te hebben gezeten. Dat distilleert Timmerfrans uit een of ander Amerikaans rapport. En nou mag ie zich een keertje hebben vergaloppeerd met een luchtkappie in een vliegtuig, hij weet zijn weetje over het algemeen wel. Laatst probeerden die gasten van De Kwis hem nog een paar keer te lummelen, maar no way Danny Kaye. Franske wist alles. Dus het zit er duimendik in, dat Gülen binnenkort het Fetlullahtje is en wordt uitgeleverd aan Erdosnorremans en zijn kornuiten. Overigens wist ie tegenover Reuters er nog uit te pruttelen dat de stafchef van het Turkse leger en het opperhoofd van de Turkse geheimsmurfen vantevoren al wisten wat voor potje er op het vuur stond. Als de in Pennsylvania opgeborgen madrassenkoning gelijk heeft, dan zou de Turkse regering dus de staatsgreep hebben laten gebeuren om daar later haar voordeel mee te doen. Nou, niks nieuws onder de zon. We hoeven bijvoorbeeld alleen maar terug te gaan naar 9/11 toen medewerkers van de Israëlische IT-onderneming Odigo een telefoontje kregen, dat ze als de sodemieter weg moesten wezen uit de Twintower waar ze aan het werk waren. Oftewel: de firma Snuffel in Tel Aviv was minimaal op de hoogte van de dingen die komen gingen en lieten het gebeuren. Om daar later in geopolitieke zin van te profiteren (1). Smerig? Ja. Maar zo zit het nou eenmaal in elkaar. Stay tuned.

(1) Zie voor deze materie de serie “Comverse” op onze Followup-site.

  • Datum: .

Je kan wel kutturken roepen. En Mark Damesfiets opzadelen met de titel Vader des Vaderlands II. Maar wel zachtjes aan. Want voor je het weet zet Erdogannef's junta de Syrische sluis weer open en zitten we ook hier in onze bananenrepubliek ineens weer met overvolle azc's. Met alle gevolgen vandien. De AOW-leeftijd gaat binnen twee jaar naar zeventig, het eigen risico neemt de lift naar 500 piek, Klaas Dijkhoff rijdt hoogstpersoonlijk elke actievoerder in de berm en meer van dit soort spectaculaire ingrepen.

Overigens zal het niet bij dit stukje geopolitiek blijven. De verwoede pogingen vanuit Brussel om Rusland naar de economische kloten te helpen lijken opnieuw een knauw te krijgen. Vrijdag, toen bij ons de hoge Turkse bewolking al kwam binnendrijven, zaten Recip en Vlad bij elkaar om serieus te neuzelen over de voortgang van het Turkish Stream project. De gaspijp over de bodem van de Zwarte Zee en een stukkie Turks vasteland naar de Griekse grens, die het in de nabije toekomst mogelijk maakt om Oekraïne naar de reservebank te verwijzen. Of zelfs naar de tribune. Want als die nieuwe verbinding in december 2019 eenmaal klaar is zal het niet lang duren voordat de Turkse buurlanden binnen Das Reich toch gaan profiteren van dat buitenkansje. Ondanks de tegenwerking vanuit Brussel en het door John McCain uitgevente fucking fracking gas uit de USSA. Daar ga je met je geopolitiek. Kijk, zulke dingen hoor je niet bij Jinek en Pauw. Maar die zijn daar ook niet voor. Stay tuned.

  • Datum: .

Sultan Recep de Eerste is niet verwant aan de merel en de griet. Hij is namelijk van plan in mei een ei te leggen. Een nieuw ei in een ouwe dop. Het behelst namelijk een aangepast voorstel aan het adres van de junta in Brussel om alsnog zijn onderdanen visavrij toegang te verschaffen tot Das Reich. Tot nu toe wisten Jan Kloot en zijn discipelen de Turken van het lijf te houden door 7 eisen op tafel te mieteren waaraan ze moesten voldoen om tot een deal te komen. Dat de sultan daaraan gevolg zal geven is net zo waarschijnlijk als de aanwezigheid van Mark Damesfiets bij de dampende demonstratie van een gouden douche. Wat die aanpassing precies inhoudt komen we dus over een paar weken aan de weet. Maar Erdogannef's minister voor Reichszaken heeft al laten weten dat de Syrische pont weer uit de motteballen wordt gehaald als Brussel het Turkse voorstel afwijst. Lekker, zo'n kromzwaard op je adamsappel. Waar is hier de nooduitgang [met dank aan Henk Westbroek, red.]? Stay tuned.

  • Datum: .

Die man is niet goed. Melih Gokcek. De 68-jarige burgervader van Ankara. Die beweerde gisteren met een stalen gezicht dat de aardbeving van 6,3 op de fruitschaal van Richter tussen Lesbos en Chios naar alle waarschijnlijkheid kunstmatig was veroorzaakt. Om de Turkse economie te beschadigen. Nou denken wij dat het verbod van gemengd zwemmen, het verbod van korte broeken en het verbod van zuipen na 11 uur 'savonds in toeristische gebieden een veel grotere schade aan de Turkse economie heeft toegebracht. Maar wie zijn wij. Melih heeft ook de schuldigen voor die aardbeving min of meer aangeduid. Nee, niet de NAM. Volgens hem gaat het om lieden op schuitjes voor de kust, die met seismische apparatuur in de weer zijn. Om vast te stellen of er misschien gas- en/of olievoorraadjes onder de zeebodem zitten. Buitenlandse lieden natuurlijk. Grieken bijvoorbeeld. Of erger nog, Fethulla Gülen.
Het is overigens niet voor het eerst dat Gokcek een dergelijk semi-wetschappelijk geluid laat horen.
In feburari van dit jaar riep hij naar aanleiding van een aardbeving in het westelijk gelegen Canakkale al op om een onderzoek in te stellen naar de aanwezigheid van een onbekende praam voor de kust daar. Aan boord zouden zich volgens hem vertegenwoordigers van duistere buitenlandse machten bevinden die met seismische middelen de aarde hadden doen beven. Hoe gek wil je hem hebben? En we hebben het hier over de burgemeester van een stad van meer dan 5 miljoen inwoners. Maar Boris Johnson is ondanks alles nog minister van Buitenlandse Zaken geworden. Dus er is nog hoop voor Melih. 1 tabletje per dag moet voldoende zijn. Stay tuned.

  • Datum: .