Skip to main content

woensdag 12 februari-2014
Bij banken weet je het nooit. Neem nou de Bundesbank. Had in 2012 aan de Bundestag beloofd om eens te gaan loeren, of al het in Fort Knox ondergebrachte Duitse goud er inderdaad nog was. Zo'n 1500 ton. Dat kan je niet over het hoofd zien. Het was daar gedeponeerd in verband met de Kalte Krieg, maar Berlijn wilde het graag weer terug hebben, omdat de Krieg niet zo kalt meer was. Er werd met de USSA afgesproken, dat in 2015 150 ton weer heim ins Reich zou zijn. Vorig jaar arriveerde in totaal 5 ton terug in Berlijn. Dat betekent dat in de periode 2014/2015 welgeteld 145 ton nog verhuisd moet worden. Dat gaat niet lukken. Vanwege logistieke problemen, begrijpt u wel. We're so sorry.
Nou hadden de Bundesbank en buuf Angela dat al zien aankomen en al begin 2013 met de Amerikanski's afgesproken, dat met hele kleine pasjes tot 2020 een 300 ton (!) zou worden teruggezeuld (1). Belofte aan de Bundestag? Weten die klungels veel. En als ze heel veel babbels hebben vragen we aan de loodgieters van de NSA, of ze wat losse data over het privéleven van wat geachte afgevaardigden willen laten lekken. Maul halten. Democratie is erg leuk, de werkelijkheid is anders. Schüss.

(1) Zie aflevering 3 van de kleine serie “Honi soit quit Mali pense” dd. 17 januari 2013.

  • Datum: .

dinsdag 24 juni-2014
Buuf Angela kan het schudden. In januari 2013 had haar Bundesspaarvarkenhoeder laten weten, dat de 300 ton goud die de Amerikaanse Feds in bewaring had voor 2020 zou worden teruggeheveld naar Berlijn. We zijn nu anderhalf jaar verder en in de tussentijd is een schamele 5 ton Heim ins Reich teruggekeerd. Dat wordt dus niks. En onze oosterburen weten het. Wat doe je in zo'n geval? Een Grossmaul opzetten of de dingen laten zoals ze zijn? Angela's partijboekhouder Norbert Barthle heeft al gekozen voor het laatste. Kwootje. Komt ie:

"De Amerikanen passen goed op ons goud. Objectief gezien is er absoluut geen reden voor wantrouwen".

Nu breekt onze houten schoen. Vorig jaar nog een hoop Scheisse en nu kennelijk geen onderwerp meer. Sterker nog: geen reden voor wantrouwen! Naïever kan haast niet zou je zeggen. Waarom is de wind ineens gedraaid? Zouden de Amerikanski's misschien iets weten over de herkomst van de in totaal 3396 ton goud waarover de moffen, sorry Duitsers, beschikken? Of in ieder geval een deel daarvan? En die kennis nu listig hebben uitgespeeld? Het is maar een gedachte. Stay tuned.

  • Datum: .