Skip to main content

dinsdag 18 november-2014
Beweerden een paar pratende hoofden. Gisteravond bij 1 Vandaag. Terug naar die zware broodjes als dekking van je munt kon echt niet meer. Vertrouwen bij de consument is het enige wat je nodig hebt. En als je denkt dat het mot dan druk je een zootje gekleurde briefjes erbij en smakt ze op de markt. En eigenlijk is dat al ouderwets aan het worden. In Denemarken zijn ze al gestopt met het drukken van nieuwe vodjes. Vooruitlopend op het besluit om het hele betaalverkeer digitaal te laten verlopen. Het is net Hans Klok. Illusie, niks dan illusie. Zou je zeggen. Maar er zijn landen die toch graag voor alle zekerheid wat broodjes op de plank willen hebben. Zoals bijvoorbeeld Zwitserland. De Tellgangers hebben bij het appelschieten net een Amerikaanse pijl voor hun kanus gehad en ze zijn formidabel pissed dat daardoor hun aparte positie binnen het internationale geldverkeer naar de kloten is geholpen. Daarom houden ze over twee weken naar goed gebruik een referendum over de vraag of ze terug moeten naar de goeie ouwe tijd. Zo ja, dan hebben ze een probleem. Een probleem dat gisteravond bij die gezellige dikkerd van 1 Vandaag niet aan de orde kwam. Ze hebben namelijk 1500 ton aan broodjes in de vriezer liggen bij hun grootste vijand, de USSA. En ze weten hoe het buuf Merkel kortgeleden is vergaan. Die wilde ook graag haar goud terug. Er werd door de Amerikanski's een hele doos smoezen gepresenteerd tot ze langs diplomatieke weg duidelijk maakten dat buuf het kon schudden. Een geforceerde teruggave zou namelijk ernstige gevolgen hebben voor de stabiliteit van de goudprijs! En wat denk je? Buuf liet het er verder maar bij zitten. Terug op de poef. Zal ons toch benieuwen hoe het straks met die Tellgangers gaat. Als ze voor stemmen. Stay tuned.

  • Datum: .

woensdag 19 november-2014
Op 11 maart van dit jaar wisten we dit bericht eruit te wurmen. Aan de overkant van de grote plas waren collega's van ons zo brutaal om de federale spaarvarkenhoeder in New York te vragen of het bericht juist was. Dat de USSA inderdaad stiekem de bulk van de Oekraiense goudvoorraad onder haar hoede had genomen. Of dat het om een lulverhaal ging. Het is nu diep in november, maar nog steeds geen antwoord van boer Krelis. Maar in Kiev gebeurde gisteren wel iets opmerkelijks. Het Klazina Knotje van de Oekraiense bank bevestigde dat er nog maar 1 procent van de broodjes die begin februari nog in haar kluisje zaten over was. Die oorspronkelijke broodjesvoorraad woog bij elkaar 42,8 ton en vertegenwoordigde volgens de officiële cijfers van de World Gold Council 8 procent van de Oekraiense reserves. Het wachten is nu nog op het bericht dat Poetin de boel heeft leeggehaald. Stay tuned.

  • Datum: .

dinsdag 23 december-2014
Hij heeft de benen genomen. En een paar tonnetjes. Een voormalig medewerker van de Oekraiense centrale bank. Hij zou nu op De Krim zitten en eerlijk gezegd hadden wij daar ook voor gekozen. Hij zou dit jaar namelijk betrokken zijn geweest bij de aankoop van goud van particulieren in den lande. Om de lullige voorraad gouden broodjes wat aan te vullen die nog was overgebleven na de “legale” heist van de Amerikaanse puppetmasters. Als tegenprestatie voor de assistentie bij de coup op het Maidanplein.
Op zich was er niks mis met die gouden ophaalactie van voornoemde medewerker. Maar naar nu pas blijkt was het niet alleen goud wat er blonk in de kluis van de centrale bank. Er zat ook lood tussen. En een quarterpounder oud lood kost nog altijd een stuk minder dan een ordinair opgepompte BigMac. Dus tel uit je winst.
Vandeweek ging het oncontroleerbare bericht door de poenwereld dat George Soros op de shortlist zou prijken voor het leiderschap van de lege centrale bank. Naast geilbuik Dominique Strauss-Kahn, die eerder dit jaar net op tijd de deur van zijn gappie's boilerroom achter zich had dichtgetrokken om niet opnieuw in een fuik te belanden. Of het bericht over die shortlist waar is zullen we gauw genoeg weten. Maar als de IMF en de andere financiële grootschuimers echt op zoek zijn naar een serieuze kandidaat dan weten wij er nog wel één: Don Camillo Eurlings. Met als adviseur containerwipper Jack de Vries. Een gouden duo. Geen grammetje lood. Zijn wij er voor een koopie vanaf. Stay tuned.

  • Datum: .