Skip to main content

dinsdag 16 november-2004
Oh, oh, dat was me toch een schandaal hè? Met die Nederlandse sergeant majoor die eind vorig jaar een Irakees al dan niet voor zijn klus schoot toen die met zijn tengels aan wat voorraden zat. Nou, Amerika heeft nu zijn eigen Erik O. Na een moskee in een buitenmaats vergiet te hebben omgeturnd troffen een paar Amerikaanse soldaten binnen een vijftal zieltogende mohammeds aan. Eentje deed net of ie dood was en toen de Yankees even een andere kant opkeken zou hij een pistool hebben geheven om zijn reis naar Allah nog wat eervoller te maken. Althans dat wasde versie van een van de Amerikaane hellraisers die de betrokken Irakees bliksemsnel van dichtbij door zijn pannetje schoot.

Jammer nou. Hij deed dat voor een camera en meteen was de grizzly los. Er wordt nu uitgeplozen of de Irakees inderdaad met een gun lag te spelen of dat hij een mug van zijn neus wilde slaan. Mocht ie ongewapend zijn geweest dan zwaait er wat voor de hellraiser. Die heeft zich dan schuldig gemaakt aan een oorlogsmisdaad. Hypocriet als de pest natuurlijk, want er zijn bij de lovely war van George Dumbya al meer dan honderdduizend burgerslachtoffers het laatste hoekje omgegaan na een inval die sprekend leek op die van de moffen in Polen in 1939. Snorremans was niet in het bezit van massavernietigingswapens en onderhield geen contacten met de Saoedische directeur van het Flying Circus. Om dan zoveel heisa te maken over één soldaat die een overtollig gaatje aanbrengt in het hoofd van één mogelijk ongewapende Irakees is gewoon een gotspe.

  • Datum: .

Boerenlul van de week. Of in ieder geval een nominatie. Krijgt Josh Earnest (zoiets verzin je niet) van ons. Wat verklaarde Josh donderdag als woordvoerder van de huidige directeur van het Witte Gekkenhuis? Dat de USSA met alle liefde Europa van adviezen wil voorzien bij het oplossen van het vluchtelingenprobleem. Maar zelf de grenzen open zetten voor een portie van die stakkers uuuuh nee. Europa heeft zelf capaciteit genoeg zei Josh. Oh en hij zei ook nog, dat de Europese politici niet moesten vergeten dat het om mensen ging! @&*%$!+domme. Wie hebben die vluchtelingenstroom op gang gebracht? Wie hebben samen met hun NATO-gappies voor al die afzichtelijke ellende gezorgd in Vietnam, de Balkan, Latijns-Amerika, Afbaardistan, Irak, Libië, Syrië en Oekraïne? Om uit de losse pols eens een rijtje op te noemen? Met als schaamlappie het woord democratie. Of lente. Dat klinkt ook goed. Weg met die anti-democratische leiders! Nou ja, niet allemaal. Niet in Saudi-Arabië of zo. Of in de emiraten. Die even niet. 
Wat moet je als eenvoudige burger met al die rimram? En wat kan je anders doen dan de benen nemen als alles en iedereen om je heen is platgegooid en lente winter betekent? In de hoop, dat in ieder geval je koters in het rijke, democratische westen een beter bestaan kunnen opbouwen. Als je dat westen al haalt en onderweg niet verzuipt of de geest geeft tussen de rails bij Boedapest. Niet vergeten dat het om mensen gaat!!!! Het gaat nooit om mensen Josh. Het gaat om belangen. De belangen van een selecte groep in de wereld. En als je dat niet weet Josh, dan ben je wat ons betreft de boerenlul van het jaar. 

  • Datum: .

Wat zei die Amerikaanse boerenlul van het jaar ook weer? Dat we niet moesten vergeten dat het om mensen gaat! (1). Wat doen zijn baasjes ondertussen? Die dragen Tsipras cs. op om het luchtruim te sluiten voor Russische vliegtuigen die op weg waren om de mensen in Damaskus en omgeving van hulpgoederen te voorzien. Tsipras eerst nog flink zijn poot stijf gehouden, maar de volgende dag ging ie al door zijn hengsels. Als je eenmaal trouw hebt gezworen aan de junta van Barack Hoessein en Neutje Juncker dan ben je voorgoed de sjaak. Daarna werd ook Bulgarije gedwongen om ho te roepen tegen de Russische luchtreuzen. Want ja, de Ruskies konden wel zeggen dat het om humanitaire vluchten ging, maar bij de Amerikanski's leefde de overtuiging dat er ook listig wapentuig werd aangeleverd. Om Assad en zijn aanhang in het zadel te houden. Ja, zijn ook mensen. Maar foute mensen. Zegt u? IS? Ja, die zijn ook fout, maar Assad is eigenlijk fouter. Daarom bewapenen we al sinds zowel de tijd waarin Christopher Stevens in Benghazi actief was als daarna stiekem elke “terroristische” groepering die in de Syrische regio actief is (2). Af en toe gooien we voor de vorm wat bommetjes op een buitenwijk van het kalifaat, maar de bedoeling is om eerst Assad plat te walsen. Daarna zien we wel verder. Mensen? Voelt u zich wel goed? Stay tuned.

(1) Zie aflevering 2 van 5 september jl.
(2) Lees in dit verband bijvoorbeeld (nog) eens Wooden shoes on the ground” dd. 2 september 2015 en/of aflevering 2 van Honi soit qui Mali pense dd. 13 januari 2013. 

  • Datum: .