Skip to main content

Ghassan Aboud heet ie. Het baasje van Orient News. Is een Syrische zakenpief die vanuit Dubai 3 mediaballen in de lucht houdt. Orient News TV, Orient Net en Live Point Art Production. De anti-Adolf Assad georiënteerde Ghassan heeft blijkbaar formidabele reporters in dienst. Een van hen wist namelijk op 3 april om zes over vijf 'smiddags te twitteren “tomorrow we are launching a media campaign to cover the airstrikes on Hama country side including the usage of CW [Chemical Weapons, red.]”. U weet wat er de volgende dag gebeurde. Kijk en vergelijk.

  • Datum: .

We kunnen het dichtbij redden. Die Ghassan Aboud handelt ook in auto's. Vanaf de Noorderlaan 111 in Antwerpen. Daar is ook Ghassan Aboud General Trading NV. Gevestigd. Kan niet missen. Via dat adres zouden professionals in medialand misschien tot de Syrische filantroop kunnen doordringen en hem vragen hoe zijn verslaggever Feras Karam een dag van tevoren al wist dat er een grote demonstratie vals vendelzwaaien op komst was. In de vorm van een aanval met chemische wapens die op het bord van Adolf Assad zou worden gedeponeerd (1). Hoe goed sluit dit plannetje trouwens aan bij de inhoud van aflevering 27 uit onze serie “Valse vlag” van 1 februari 2013. Maar dit terzijde.

Nou kunnen wij zelf proberen in communicado met Ghassan te komen, maar wij worden beschouwd als een stel linkse lawaaipapegaaien uit de volière van Vlad Putin. Dus à priori kansloos. Een leuke taak voor De Morgen misschien of een ander gerenommeerd dagvod uit de stal van de bij ons zo uiterst gewaardeerde Christian van Thillo. Gewoon, als een stukje objectieve berichtgeving. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 1 dd. 5 april 2017

  • Datum: .