Skip to main content

donderdag 8 juli-2010
Toen het o zo liefdevolle Freedom House en een stel NGO-tjes uit de stal van de zo fameus naar boven gewipte prinses Mabel begin dit jaar de briketten onder Kyrgizië aanstaken ondermeer ter behoud van het distributiecentrum van NATO-speelgoed op vliegveld Manas nam president Kurmanbek Bakiyev de poten (1). Naar Wit-Rusland. Uiteraard hoeft ie daar niet op een houtje te knagen. Dit soort lieden heeft over het algemeen her en der wel een ouwe sok hangen om het voor de rest van hun leven riant te kunnen uitzingen.
Na Kurmanbek's vertrek werd net als indertijd in Joegoslavië om geo-polletieke redenen het etnische vuur flink aangeblazen en werd Freedom's vriendin Roza Otanbayeva naar voren geschoven als nieuwe filiaalhouder. Toen werd het blijkbaar ook voor Bakiyev's zoon Maksim tijd om te vertrekken. Hij werd verantwoordelijk gesteld voor de etnische onlusten (!) en beschuldigd van avontuurlijke praktijken en illegaal zakkenvullen en dan is het niet goochem om op de klop op de deur te wachten.
Op 13 juni jl. streek hij neer aan de boorden van de Theems en vroeg asiel aan. Niet om van verbazing van je high tea-water te raken, want vele op smerige wijze gevuld geraakte jongens en meisjes uit de voormalige Sovjetsfeer gingen hem voor en werden door de Britse autoriteiten hartelijk ontvangen. Terwille van de smeer.
Heeft vriend Maksim veel smeer? Jawel. Vooral dankzij zijn leidende positie bij het Kyrgizische Ontwikkelings Fonds en de intrigerende activiteiten van zijn financiële adviseur, Yevgeni Gurevitch. Onder andere board-lid van vliegveld Manas, waar de carriers van de Amerikaanse en de Nederlandse luchtmacht af en aan vliegen om de voorraad NATO-oorlogsspeelgoed in Afbaardistan op peil te houden, en de Asia Universal Bank. Dat laatste samen met de Amerikaanse ex-senatoren Bob Dole en Jay Bennett Johnston. Voor meer vuiligheid, stay tuned.

(1) Raadpleeg voor "Freedom House" de gelijknamige serie op onze Followup-site.

  • Datum: .

zaterdag 10 juli-2010
Net als bij staatsgrepen elders in de wereld werd de happening in Kyrgizië voorafgegaan door een grootscheeps graaifestijn. Met in de regie een belangrijke rol voor Yevgeni Gurevich, de financiële medicijnman van de naar Wit-Rusland uitgeweken president Kurmanbek Bakiyev en diens naar Londen gevluchte zoon Maksim. Gebruikmakend van zijn vier strategische posities: bestuurslid van het voor de mondiale handel in verwarrende middelen zo belangrijke vliegveld Manas (1), baasje bij de tot 10 april zo hoog aangeschreven Asia Universal Bank, onderknuppel bij het door Maksim geleide Kyrgizische Ontwikkelings Fonds en stille hotemetoot bij Maksim's MGN Group.
Het begon onder de voeten van de sinds 1990 ook over een Amerikaans paspoort beschikkende medicijnman te kraken toen hij begin dit jaar door een Italiaanse kadi op de internationale opsporingslijst werd gekegeld. Wegens het vermeend wassen en strijken van 2,7 miljard dollar via een BTW-carrousel, waarbij de internetproviders Fastweb en Telecom Italia Sparkle tussen 2003 en 2006 diensten in rekening hadden gebracht aan niet bestaande firma's in Engeland, Zwitserland, Panama en Luxemburg.
En daar bleef het niet bij. Volgens de Centrale Bank van Cyprus dienden twee zakelijke vehikels van Gurevich, Wolstin Ltd. en Crown Era Investments Ltd., als wasserettes voor avontuurlijke gelden van de Calabrische mafia aka 'Ndrangetha (2). Verworven via een andere BTW-carrousel, maar ook via de olijke handel in tabakswaren en verwarrende middelen in Engeland en Italië.
Tot de in totaal 55 amici van Yevgeni binnen de organisatie van deze kermisattracties behoorde onderanderen Gennaro Mokbel. Een uiterst rechtse meneer van Egyptisch-Italiaanse komaf met stoute relaties bij de Italiaanse FIOD en met de twee stukken ongeluk die in 1980 de bomaanslag pleegden in het treinstation van Bologna. Nou kies je je vrienden altijd nog zelf en als je een collectie aanlegt van moderne Italiaanse kunst aangevuld met exclusieve prullaria en foto's van Hitler en Mussolini, soit. Maar als je daarvoor poen gebruikt uit de handel in bloeddiamanten en je weet samen met je gappies van de 'Ndrangetha je eigen mannetje, Nicolas dia Girolamo, op listige wijze in de Senaat te wurmen moet je eigenlijk subito in een kruipruimte worden gelaveerd. Om bij de rest van de samenleving de suggestie te wekken dat er nog gerechtigheid bestaat.
Een andere kleurrijke figuur uit Yevgeni's vriendenclub is de Brit Paul Anthony O'Connor. Net als Gurevich een internationale hoogvlieger op financieel gebied. Paulus liet zich volgens Italiaanse media op zijn zakentripjes die hij als wasserettemedewerker ondernam begeleiden door een "voormalige" snuffelsmurf van MI6. En hoe toevallig nou, vriend Gennaro Mokbel was niet eens zo lang geleden bezig met het arrangeren van een dineetje met Jonathan Evans, de huidige grote smurf van MI5. Mogelijk om hem een kijkje te bieden in wat geheim Italiaans materiaal dat Gennaro had binnengetakeld via het door hem opgekochte Ikon Srl. Een vehikel dat software bezat dat was ontwikkeld voor Telecom Italia en dat werd gebruikt door de Italiaanse snor- en snuffelsmurfen in hun strijd tegen de volgelingen van Captain Caveman en andere in bommen liefhebberende onverlaten.
Btw: Gurevich ontkent alles en ten bewijze daarvan voert hij ondermeer zijn connectie met de onberispelijke Amerikaanse senatoren Dole en Bennett Johnston aan. Onberispelijk? Yeah, sure. Stay tuned.

(1) Een zenuwcentrum van de Amerikaanse en Nederlandse luchtmacht.
(2) Kortgeleden kwam een Nederlandse connectie met de 'Ndrangetha naar boven beepeeën. Zie daarvoor de serie "Ship Ahoy" op onze Followup-site.

  • Datum: .

dinsdag 9 november-2010
Lekker slim. Heeft Washington in Kyrgizië het contract van Mina Corp verlengd. Da's de firma die op vliegveld Manas tot nu toe verantwoordelijk was voor de brandstofvoorziening van alles wat voor de NATO over Afbaardestan vloog om onze democratie erin te bombarderen. Die verlenging is niet overal met haidewietsjka ontvangen. Er hing namelijk een stevig luchtje aan Mina. Nee, geen kerosine. Meer corruptie. Zowel in de VS als in Kyrgizië werd er aan de onderneming gesnuffeld. En niet zonder aanleiding, want Mina stond onder de papaplu van Maksim Bakiyev, de inmiddels naar Londen (!) gevluchte zoon van de voormalige Kyrgizische president.
Een president die van plan was de poort van de militaire luchthaven te sluiten voor de Amerikanski's en de rest van de NATO-zooi. Dat zou voor de Ruski's een zalfje zijn geweest, maar rampzalig voor het schoonvegen van Kabul en wijde omgeving. Dus kwam met de welwillende assistentie van zogenaamde democratiseringsvehikels als Freedom House en Open Society de Tulpenrevolutie op gang. De familie Bakiyev vluchtte naar het buitenland en hun financiële hofnar Gurevitch kreeg een proces aan zijn reet (1). Weliswaar liepen de daarop volgende vrije verkiezingen wat scheef af, maar Manas bleef open en daar was het om te doen. Overigens niet alleen ten behoeve van de golf van democratische bommen over Afbaardistan, maar ook om het vervoer van verwarrende middelen in stand te kunnen houden. Mogelijk vormt dat de reden voor de verlenging van het contract met de Mina van Maksim. Hij weet van hoed en rand en blijft als ie goochem is keurig in de pas. Met een bonus van 315.000 dollar. Want je moet ook in Londen naar de buurtsuper. Imperialisme hoeft niet duur te zijn. Stay tuned.

1. Zie aflevering 2 dd. 10 juli 2010.

  • Datum: .

maandag 21 maart-2011
Het zal met dit mooie weer niet meteen uw nieuwsgierigheid kietelen, maar Yevgeni Gurevich heeft in Kyrgizië een zeperd opgelopen. Wie? Gurevich! Het gappie van de respectabele Amerikaanse senatoren Bob Dole en Bennett Johnson en daarnaast een grote wasserettebaas voor de onlangs ook in Rotjeknor bekend geraakte 'Ndrangetha (1). Die Gurevich dus is door een Kyrgische kadi veroordeeld wegens corruptie. Yevgeni was daarbij in touw voor Maksim Bakiev. De zoon van de inmiddels verdreven president, die met een smak poen naar Londen verhuisde voor ie de geur van de tulpenrevolutie in zijn neus kreeg. Die poen was grotendeels verdiend met het uitbaten van het internationale vliegveld Manas, dat zowel diende als hub voor de doorvoer van spulletjes voor de NATO-troepen in Afbaardistan als verwarrende middelen naar retailers in Rusland, Turkije, Kosovo en andere pretparken.
Hoeveel Gurevich mag brommen of schokken stond niet in de ons ter beschikking staande info, maar het zal hem waarschijnlijk een Kentucky fried chicken wezen. Guri heeft namelijk een groene kaart verworven en zit nu ergens in Amerika op zijn eieren. Toch wel lekker als je in het putje van een paar senatoren valt, die op zijn tijd wel van een omeletje houden. Stay tuned.

1. Voor het opfrissen van uw geheugen raden wij u aan onder de koude douche van deel 2 dd. 10 juli 2010 te stappen. Voor alle zekerheid: de verwijzing naar Rotjeknor slaat op de warme connectie tussen 010-ondernemer Theo Cranendonk en het avontuurlijke concern in Zuid-Italië (zie de serie Ship Ahoy)

  • Datum: .

woensdag 11 mei-2011
Of we ook lekker bezig zijn om die kloterussen en die kutchinezen de les te lezen. Onder de valse vlag van de baardbestrijding blijven we met onze NATO 48 uur per dag in de weer om ze een feestboa vol bommen en granaten te bezorgen. Van de Poolse grens via de Kaukasus en de Himalaya tot aan Japan. Om te voorkomen dat ze hun geopolletieke tapijtje ten zuiden daarvan verder uitrollen. De Koude Oorlog II.
Neem bijvoorbeeld Kyrgizië. Daar gebruiken de Amerikanski's nu alweer jaren het vliegveld Manas om hun democratiseringsacties in Kabul en omgeving materieel op de been te houden. En de Afbaardse betalingen in natura af te voeren naar de retailers in het westen en noorden. In de afgelopen jaren stond het gebruik van Manas een paar keer op de tocht, maar vooral dankzij de goede werken van Freedom House en wat schudden met de geldzak wisten Washington en Brussel het gevaar te keren (1). Er kwam een "Rozenrevolutie" op gang en hoi, hoi, hoi, er werden uiteindelijk vrije verkiezingen gehouden. Dat leverde een coalitieregering op. Iedereen blij. Nou, niet iedereen. Want er wonen in Kyrgizië ook nog een stoot Oezbeken en die vinden dat hun positie er niet zo rozig bijstaat. Plus nog wat baardig gesteggel in het zuiden van het land en u begrijpt dat er van rust nog geen sprake is. Wie heeft daar baat bij?
De Nachwuchs van Captain Caveman? Putin? Hu Jintao? De groothandel in verwarrende middelen? In Bisjkek zijn ze totaal de weg kwijt. Dus wat overweegt president Rosa Otunbayeva? Om steun aan de NATO te vragen bij het bestrijden van de onlusten en de fundamentalistische baarden!!! En wij ons maar afvragen waar ze dat idee ineens vandaan haalt. Hey, that's what friend are for. De reactie van Brussel? Wat dacht u?

1. Voor Freedom House zie de gelijknamige serie op onze Followup-site. Ter aanmoediging: prinses Mabel van Oranje-Wippe Smit komt er ook in voor.

  • Datum: .