Skip to main content

maandag 16 mei-2011
Zegt de naam Eliot Spitzer nog iets? Dat was een OvJ in New York die nader onderzoek wilde verrichten naar mogelijke misdaden van Wall Street. Dat liep verkeerd af, het bleek dat Eliot zijn creditcard had gebruikt voor wat ze bij onze westerburen Oegandese discussies noemen. Zeg maar: sex. Dat kostte hem in 2008 de kop en niemand pakte de onderzoeksdraad op. Vrijkaart voor Wall Street.
Inmiddels heeft een voormalig medewerker van de Toezichthouder het over 1 miljoen gevallen van oplichterij per jaar op Wall Street. De “Subcommittee on Investigations” van de Amerikaanse Senaat publiceerde het rapport: “Wall Street and the Financial Crisis: Anatomy of a Financial Collapse”, leesvoer van 650 pagina's. Zij onderzochten Goldman Sachs, Deutsche Bank en Washington Mutual als case studies. Matt Taibbi, onderzoeksjournalist, publiceerde hierover een lezenswaardig artikel (zie). De verwachting is dat er niks zal gebeuren, de belangen zijn te groot.

Van het IMF is al langer bekend dat ze de bevolking naaien als ze de kans krijgen, en van Dominique Strauss-Kahn (nog steeds dé man van het IMF) was al langer bekend dat hij eh laten we zeggen “losse handjes” had wat vrouwen aangaat. Daar is ie tot nu toe aardig mee weggekomen.
Hij zou vandaag bij het EU crisisoverleg over Griekenland en Portugal zijn, maar zit voorlopig vast in New York. Dominique was (dat mogen we wel zeggen) dé kandidaat van de Franse “socialisten” voor de komende presidentsverkiezingen. Niet al zijn partijgenoten waren enthousiast over een “kaviaar socialist” als kandidaat. Dat probleem lijkt nu opgelost.

  • Datum: .

dinsdag 17 mei-2011
Zo, Strauss-Kahn, of DSK, zit tijdelijk in de nor in New York, voor de kenners op Rikers Island. Maar hij krijgt een eigen cel, van 3,5 bij 4 meter,
Enkele weken geleden gaf hij een interview aan de Franse krant Libération waarin hij vertelde dat hij drie obstakels heeft in de verkiezingscampagne voor het Franse presidentschap: “geld, vrouwen en jood zijn”. Hij gaf Sarkozy de schuld van een smeercampagne en voegde eraan toe dat er één zaak was die hem kon beletten president te worden. “Een verkrachte vrouw op een parkeerplaats, die een half miljoen euries is beloofd voor haar verzinsel”.
Nou is het IMF niet bepaald Wikileaks, maar er zitten ook hier wel wat losse draadjes in het verhaal. Zoals het kamermeisje dat niet wist dat de gast op de kamer was, Nou heb ik nooit gelogeerd in een kamer die 3000 dollar per nacht kost, maar je mag aannemen dat daar de privacy van de gast bovenaan staat. Anders gezegd, als gewoon personeelslid kom je daar niet binnen als de gast op de kamer is, want de deur krijg je niet open, ook niet met je personeelssleutel.
Qui bono? Sarkozy die een rivaal kwijt is? Hmm, die lijkt so wie so de verkiezingen al verloren te hebben, maar je weet nooit. De VS, die nu een eigen man of vrouw kunnen droppen in het IMF? Zou zo maar kunnen, het IMF voer een ietsje te kritische koers wat Wall street aangaat.

  • Datum: .