Skip to main content

Staat u achter Erdogan? Nee, wij ook niet. Maar mede namens u heeft Jens Stoltenberg gisteren al verklaard, dat de NATO vierkant achter Turkije staat. In de strijd tegen het internationale terrorisme. Aanleiding: de aanslag in Ankara. De Turkse junta wist meteen wie heeft lopen strooien. De Koerden. Who else? Bewijs? Hoezo? Is dat nodig dan? We hoeven alleen maar terug te gaan naar Bologna, naar Nijvel, naar New York, naar Boston, naar Londen, naar Parijs, naar Madrid, naar Oslo (!!!) etcetera om die laatste vraag bevestigend te beantwoorden. En ook al zouden de Koerden er inderdaad achter zitten, dan nog heeft Turkije geen poot om op te staan. Want wie heeft met volle overgave steun verleend aan de bewapening van Osama's Nachwuchs in Syrië? Een bewapening die blote bene vanuit Washington werd gedirigeerd. Ook NATO! En was die verdragsorganisatie er niet om de normen en waarden van ons Avondland te verdedigen? Mogen we dan even vragen waarom Jens meneer Erdogan staat af te lebberen? Diezelfde meneer die journalistiek terugbrengt naar het tijdperk van Josef Goebbels, die dreigt met het ausradieren van het hoogste rechtsorgaan, die in Brussel ordinair loopt te pingelen over de prijs van vluchtelingen of ie op een markt in Antalya staat, die ongestoord Irak binnenvalt om nog meer Koerden te elimineren en die net zo ongestoord Koerden op Syrisch grondgebied kan bombarderen. En dat allemaal omdat ie bij de laatste Turkse parlementsverkiezingen een zeperd opliep. Kijk, daar staat de NATO ook achter.
Trouwens Stoltenberg deed het niet in zijn uppie. Die troela van Mogherini van het Brusselse Reichs Auswärtige Amt en de Reichsausdehnungskommissar Hahn zongen hetzelfde lied. Ook mede namens u. Ook al heeft u ze niet gekozen. Maar zoals u weet hebben we met het oog op onze toekomst die democratische regeringsvorm al lang achter ons gelaten. Altmodisch, begrijpt u. Sterkte nog.

  • Datum: .

Zie je. Daar heb je het gelazer al in de glazen. De Amerikaanse vertegenwoordiging in Ankara was vorige week vrijdag al gewaarschuwd, dat er een terroristische aanslag werd uitgebroed. En van wie kregen ze die info? Van de Turkse autoriteiten. Wat doe je in zo'n geval? Je waarschuwt je Amerikaanse ambassadepersoneel en de Turkse schoonmakers plus nog wat loslopende burgers in de hoofdstad dat er eilie op komst is. En dat je beter niet kan gaan shoppen in het centrum.
Hoe waren die Turkse wijsneuzen aan hun kennis gekomen? Nou er zouden twittertjes en andere sociale ellende de ronde hebben gedaan die op snode plannen wezen. Yeah, sure. Die Koerden zijn dommelingen. Die maken vantevoren reclame op het net. Zoiets van “er zijn nog 100 kaartjes over voor het feest op zondag”. Dus ligt nu deze vraag voor de hand: Zou de Turkse overheid een Gladiolenkunstje hebben uitgehaald? Nou, laten we het op fifty fifty houden. Remember Bologna.
Stay tuned.

  • Datum: .