Skip to main content

vrijdag 18 januari-2013
Bent u ook zo verslaafd aan Facebook? Komt hier een verrassing. In de Amerikaanse alternatieve pers is een interne memo in omloop die november vorig jaar geschreven zou zijn door Zijne Heiligheid Mark Zuckerberg, het baasje van het populaire sociale medium. Om te sonderen bij zijn (hoge) medewerkers hoe zij tegenover een van zijn nieuwe ideeën stonden. Tekst:
“Uit onze gegevens valt op te maken dat onze gebruikers haast obsessief loyaal zijn. Alle indicaties geven aan dat een overgang naar een maandelijks betalingsmodel in het tweede kwartaal van 2013 succesvol zal verlopen. Wij verwachten wel degelijk enige oppositie bij de invoering ervan, maar die hobbels in de weg zullen spoedig achter ons liggen. Uiteindelijk zullen de aanzienlijke winsten een eventuele terugslag die wij als onderneming zullen ondervinden volledig rechtvaardigen”.
Het bedrag dat vriend Suckerberg in mind had zou 10 dollar per maand zijn. Op zich is dat al om over je plas te gaan, maar het idee dat ze bij Facebook je creditcard- of bankgegevens gaan opslaan is nou ook niet iets waarvoor je vervroegd te carnavallen gaat.
Is dit nieuws waar? De betrokken journalisten hebben geprobeerd een reactie los te peuteren bij Mark zelf en andere Bookwurmen, maar voorlopig noppes. Wij houden voor u de hand op onze lifeline. Stay tuned.

  • Datum: .

vrijdag 1 februari-2013
Zou u dit even willen doorploegen? Vooral als u er ook zo van houdt om hele verhalen over uw verdwenen konijn, uw kale buurvrouw, uw vakantie in Bargercompascuum, de valhelm van uw koningin, de toyboy van uw opoe, Sterren springen voor de trein etcetera in uw Facebook te plakken. Het kind van Mark Zuckerberg sucks! Wel een groeiende omzet, maar ook uit de kluiten groeiende kosten en dus … een aanzienlijk lagere winst. En dat kan Zuckertje’s bedoeling toch niet zijn. Zou het dan toch waar zijn, dat hij binnenkort een joetje per maand gaat vragen aan alle leden van zijn vriendenkring (1)? Zouden wij leuk vinden.

(1) Zie aflevering 1 dd. 18 januari 2013.

  • Datum: .

maandag 8 april-2013
Nou omdat u het bent. Hier even ons eerste bericht over de plannetjes van die gozer van Suckerbergh om gebruikers van zijn smoelenboek te laten betalen voor het sturen van berichtjes over hun pussies, hun hondjes, hun schildpadden, hun liefdes, hun kunstknieën, hun ING, hun lasagne, hun Mark en met meer van dit soort bewijzen van een rijk gevoelsleven. Was gelul zei iedereen, maar wat dacht u van deze? Binnenkort kan je dus een joetje betalen als je via je faceboekje een hartekreet wil sturen naar Gerard Joling of een ander lekker wijf uit het populaire genre. Want anders loopt Gerard's mailbox straks over van de SPAM of andere dingen die je niet in je soep wil zien. Tenzij Gerard tot je vriendenkring behoort, dan blijft het niks kosten. Ja, ja. En gij geleuft het. Het is net als bij dat verhaal over Dijsselflower's plofkraak bij die Cypriotische banken. Het zou maar eenmalig zijn. Maar er zijn nu al berichten in de mainstream gedumpt, dat een bank binnen de grenzen van het Vierde Rijk die niet beschikt over een kosherstempel van Jerommeke en zijn vereniging van Brusselse huisvrouwen subito een bulldozer voor de deur kan verwachten. We bedoelen maar. Stay tuned.

  • Datum: .