Skip to main content

Gottegot. Wat wordt er een moeite gedaan om Jeroen Poepaanjeschoen binnenboord te houden als minister van Financiën. Als de Partij van de Anschluss [met de VVD, red.] de lang verwachte opsodemieter krijgt bij de komende verkiezingen wil bijvoorbeeld die veilingmeester van Draaikonten 66 toch dat Jeroen aanblijft als Neerland's spaarvarkenshoeder. Gebeurt dat niet dan lopen we de kans dat Jeroen zijn voorzittershamertje bij de Eurogroep moet inleveren. Met dat hamertje mag namelijk alleen getikt worden door een minister. Vandaar. En het is in deze moeilijke tijden, waarin Timmerfranske zelfs van de Brusselse Olympus afschrijdt om ons in het programma van die ouwe vlam van Brammetje M. op te roepen samen Das Reich in stand te houden, belangrijk om een vinger aan de onregelmatig kloppende Europese slagader te houden. En het langzaam leeg lopende infuus in de kieren te houden. Is het zo erg met Das Reich? Ja, zo erg is het.

Neem bijvoorbeeld de centrale centenbak van Italië. Die staat bij het bouwsel van Mario Drakie in het krijt voor 364 miljard euro. Die van Spanje voor 328 miljard. En die van Griekenland en Portugal allebei voor 72 miljard. Een IOU'tje is in een scheet geschreven nietwaar. Wat heeft die Drakie gedaan om de boel op poten te houden? Nieuwe flappies gedrukt en een deel van die IOU'tjes doorgeduwd naar de centrale centenbakken van Duitsland, Luxemburg en het land van Jeroen Poepaanjeschoen. En zo staat dat drietal in de plus met respectievelijk 796, 364 en 87 miljard. Wie gelooft dat die meditterane brekebenen ooit die schuld zullen aflossen moet rapido naar de dokter. Zeker als een of meer van die brekebenen besluit om Das Reich achter zich te laten. Oftewel: dat wordt afschrijven geblazen. Oftewel: de belastingbetaler is er goed voor. Niet alleen in brekebeentjesland, maar bijvoorbeeld ook in het land waar het leven goed is. Het land van de in luchtslangen gespecialiseerde Timmerfrans, van Poepaanjeschoen en van de man die ons 1000 euro heeft beloofd. Mocht u na dit relaas graag nog een bordje finesses willen leegeten dan kan u hier terecht. Smakelijk. Stay tuned.

  • Datum: .

Het is een klein maandje geleden. Op 27 februari duwden wij naar buiten voor hoeveel PIGS in het krijt stond. Onze compu sloeg bijna op tilt. Het waren bedragen die de Zuidas van Das Reich never nooit meer zal kunnen terugbetalen. Je vraagt je af waar al die poen in godschristusnaam allemaal gebleven is. Banken ermee op poten gehouden. Wat gemorreld aan de infrastructuur. Wat afgelost van vorige schulden. Wat wapentuig gekocht. Zeker. Maar dekt dat die honderden miljarden euro staatsschuld? Wij puzzelen. Tot Jeroen Scheissandeinemschuh ons de oplossing aan de hand deed. Een deel van die schuld was volgens hem tot stand gekomen door drank en dellen. Zulke dingen kan je beter niet zeggen, want de jongens van de Zuidas waren meteen wakker, trokken hun broek omhoog en eisten het vertrek van onze Eurogruppenführer. Weg uit het zalige Brussel. Daar gaat je internationale carrière. Je kan misschien hooguit nog de boekhouding van een ijssalon verzorgen en wat rondlummelen in de Tweede Kamer, maar dan heb je het wel gehad. Wat zal die kale uit Athene een lol hebben. Maar hé, geen leuker vermaak dan leedvermaak. Stay tuned.

  • Datum: .