Skip to main content

We zullen de NATO nog dik nodig hebben. In de komende periode mogen we namelijk zo'n 20 meloen mensen uit Somber Afrika aan de grenzen van Das Reich verwachten. Voornamelijk via Libië. Oreert Antonio Tajani, de nieuwe voorzitter van het Europees Parlement. En hoe houd je die meloenen over het algemeen economische immigranten met goed fatsoen van het lijf? Je kan ze wel allemaal jarenlang in heel humane tentjes proppen en ze dan een voor een door een veldwerker door de wringer laten halen, maar dat schiet niet op. Kan je misschien wat lucht krijgen door de ideeën van de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Wolfgang Sobotka te omarmen. Die is namelijk van plan een wet door het jodelparlement te jagen die erin voorziet uitgeprocedeerde vluchtelingen geen voedsel en onderdak meer aan te bieden. Gaan ze vanzelf weg, denkt Wolfgang. Maar dan heb je het over een paar duizend schrobbers misschien en met dat beetje lucht kan je hooguit een band van Max Verstappen oppompen.

Een andere beproefde methode is het bouwen van muren aan je grenzen. Zoals Hongarije doet. Is je uitzicht wel weg, maar je moet wat. Aan de grens ho laten houden en meteen terugsturen naar het land waar de betrokken migranten Europa zijn binnen komen vallen is ook een leuk idee. Gaat Polen doen, omdat er de laatste tijd nogal wat gelukzoekers zijn die listig via het aanpalende Wit Rusland komen binnendruppelen.

In wezen is het allemaal moeizaam knip- en plakwerk. Waarom beschouw je die armoedzaaiers niet gewoon als vijanden? Die met hun bootjes onze samenleving komen ontwrichten. Kan je ze niet door de NATO op zee al laten aanhouden en dumpen op de Libische kust? Of als het niet anders kan hun bootjes lek laten knallen? Wat zegt u? Inhumaan? U ziet meer in ontwikkelingssamenwerking?

Ja, dat hebben we al eens geprobeerd, maar daar komt geen kloten van terecht. Gewoon poen in die landen pompen? Op voorwaarde dat die vluchtelingen dan een gezellig tentje in die landen zelf krijgen en stamppot van Lidl? Is een idee. Gaan we serieus bekijken. Maar vandaag even niet. We hebben in Brussel een feestje. In verband met het verlenen van visumvrije toegang aan zo'n 4,5 meloen Georgiërs. Moet kunnen. Die hebben zo hun best gedaan. Proost. Op je gezondheid.

  • Datum: .

Fijn bericht. De Spaanse smurfedad heeft deze maand 48 avontuurlijke ondernemers opgepakt, die in georganiseerd verband zich verlustigden in het plegen van overvallen en werkzaamheden uit diezelfde bloedgroep. De bewuste pretletters rolden hun specialiteiten uit in verschillende grote steden. Madrid, Barca, Sevilla y mucho mas. Verreweg de meeste ondernemers waren van Georgische huize. Geeft toch een gemengd gevoel als je weet dat 4,5 meloen van hun landgenoten nu visavrij Das Reich door kunnen kachelen. Waar Brussel al niet goed voor is. Stay tuned.

  • Datum: .

Weer een feestje in Brussel. Oekraieners kunnen over een paar maandjes ook zonder visum door Das Reich rondhobbelen. Mag van het praathuis. Wat de corruptie betreft is er geen verschil tussen pre-Maidan en post-Maidan. Over een gezonde economie zullen we het hier niet hebben. Nazistische spierballen maken de dienst uit als het gaat om de import van vitale produkten. Etnische minderheden en dan in het bijzonder de Poolse hebben leukere tijden gekend. Kortom, een land om te knuffelen en van harte visavrij te verwelkomen op de publieke tribune als het asoverdrag wordt goedgekeurd in de Eerste Kamer. Stay tuned.

  • Datum: .