Skip to main content

vrijdag 30 juni-2006
Wees eerlijk, die Ali Cyaankali heeft ons een mooi zootje narigheid bezorgd tijdens haar kortstondige politieke loopbaan, maar haar laatste huzarenstukje was meesterlijk. Zijn we dankzij haar toch maar mooi van dat stelletje kloothommels af, dat in diezelfde periode onverbloemd de portemonnee van Jan met de pet nog platter heeft gestampt dan ie al was na de invoering van de euro.
Gisteren de hele kliek treurig voor de buis. Vonden het allemaal zo jammer dat de oogst van het geweldige kabinet Balk II nu waarschijnlijk de mist in gaat. Want het ging zo goed hè. Neem bijvoorbeeld de ziektekosten. Omdat we nu op dat terrein zijn overgeleverd aan de werking van de vrije markt zouden volgens die kleine kloothommel van Hoogervorst door de onderlinge concurrentie van de verzekeringswolven de premiestijgingen de komende jaren minimaal zijn. Pakembeet, zo’n drie procent. Maar wat lazen we deze week? Wordt wel zo’n tien procent. Om maar te zwijgen over het openbaar vervoer, de huren, de energienota en vult u het zelf maar verder in. Oké, Balk heeft ons een compensatie in het vooruitzicht gesteld om de groei van het aantal mensen dat gratis onder bruggen slaapt enigszins te beperken. Waar hebben we dat soort leugens meer gehoord? Want leugens zijn het. En Balk is er niet in één gebarsten. Zo zijn we ooit door dat fondsbrilletje zwaar belazerd bij de motivering van onze kruistocht in Irak. In kwijlende navolging van de twee Asmogendheden ten westen van ons.
Wat schreef Lennart Nijgh ook al weer:

“…En zondags in de kerk,
dan zit daar zo’n meneer,
stijf als een houten plank,
met spijkers in zijn kop
te kijken in zijn bank.
En zuinig één cent in het zakje doen:
Zo koopt ie z’n ziel weer terug
En z’n fatsoen
”.

Is het hem niet ten voeten uit?
En nou het malle: volgens allerlei enquêtes groeide de populariteit van Balk en zijn neocons. Omdat dat open boordje van de Shell en de PvdA iets te vroeg zijn AOW-plannen ontvouwde. Zo gaat dat. Zo ging dat. Zo zal het blijven gaan. De hele zomer sport voor de buis tot je zelf epo nodig hebt, je straat zo oranje maken dat er geen krat meer door kan, paar weekies voor een koopie naar Bodrum of Benidorm om effe uit te waaien. Brood en spelen. Dat is wat we willen. Na ons de zondvloed. Polletiek? Allemaal laaienlichters.
Na gisteravond zou je bijna denken dat de vox populi toch best welluidend klinkt. En da’s eigenlijk errug.

  • Datum: .

zondag 2 juli-2006
Lazen we in de overlijdensberichten van het tweede kabinet Klootviool in een bijzinnetje, dat wij nog steeds financieel bijdragen aan het lijfsbehoud van Ali Cyaankali. Ook nu zij in Washington op zoek is naar een woning zonder buren. Zou iemand aan billenfetisjist Lubbers kunnen vragen of ie tijdens het kleien van torsoformatie Klootviool III ook even aandacht besteedt aan deze kwestie? Lousepoes of zo. Voor de kersverse medewerkster van AEI, een van Dick Cheney’s darkrooms, ons wéér confronteert met een zootje ongein.
Wat houdt die door ons betaalde beveiliging van Ali bijvoorbeeld in? Wordt ze nog steeds begeleid door een stel ingehuurde oortjes? Tuft ze rond in een dure kogelvrije limo? Wordt zij vanuit Den Haag regelmatig voorzien van een frisse voorraad pepperspray? En krijgt zij namens het Nederlandse volk een bomvrij onderkomen met ramen waarin zelfs Woody Woodpecker geen ster kan aanbrengen? Zo ja, op grond waarvan? Niemand in Nederland heeft haar gevraagd om Mohammed een perverse tiran te noemen of actie te voeren voor het intact houden van Somalische dames. Als je dat toch doet, krijg je allicht wel een paar halvegaren achter je aan die zich aangetast voelen in hun geloofsovertuiging. Of dat laatste trouwens alleen voorbehouden is aan volgelingen van Mohammed is de vraag. Stel dat je in de Kamer de gore moed zou hebben om ineens zwaar te urineren over de besnijdenis van Joodse jongetjes, dan kan je je beter ook niet vertonen op het strand van Scheveningen. Anders loop je een goeie kans vanuit een zee een raket op je pan te krijgen. Kortom, wie kaatst is in verwachting van een bal. En dat hoeft ons geen financiële verplichtingen te bezorgen. Dachten we zo.

  • Datum: .