Skip to main content

maandag 26 januari-2004
VVD-Kamerlid Geert Wilders, op wie de term “ontplofte egel” direct van toepassing is, heeft weer eens vragen gesteld aan de regering. Zoals wel vaker hadden die betrekking op een overvol artikel in De Telegraaf. Ditmaal in het exemplaar van zaterdag jl. waarin de Saoedische ambassade in Den Haag werd beschreven als een “Broeinest van spionage en corruptie”. De gegevens waren aangedragen door Mishal al-Mutiry, de in april vorig jaar ontslagen attaché voor veiligheidszaken van de ambassade, die in juli politiek asiel heeft aangevraagd. En zonder twijfel heeft gekregen. Volgens Mishal ontvangen in ieder geval imams uit Den Haag, Gouda, Rotterdamen Tilburg elke maand een cheque van zo’n twee- à drieduizend dollar van het bureau Islamitische Zaken, die ze dan inwisselen bij een bank aan de Javastraat. Maar natuurlijk niet voor niks. Ze moeten dan wel het zogenaamde wahabisme verspreiden. Een fundamentalistische stroming binnen de Islam die de touwtjes in Saoedie Arabië strak houdt en ook de artiesten van Osama’s Flying Circus stevig in zijn greep zou hebben gehad. Voelt u de fijne nuance al? Juist. Van de vier imams naar terrorisme tussen de tulpen is maar één stap. Daarom houden die Saoedi’s de zaak natuurlijk ook zo uiterst hush-hush en betalen met een sjekkie. Niet te traceren hè? Verder houdt de ambassadeur himself er een buitengewoon aangename Palestijnse secretaresse op na. Die kent een hele reut aan hooggeplaatste diplomaten en de top van de club van Ben Bot. Niks bijzonders zou je zeggen, maarrrrrr ze ontmoet buiten de ambassade ook wel eens een geheimagent van een ander, niet nader geïdentificeerd Arabisch land. Asjeblieft. Die secretaresse is dus gewoon Dionne de Spionne voor Arafat. Jawel. En fasten your seatbelts!! In 2001 zocht het hoofd van het bureau Islamitische Zaken een bedrijf dat het computernetwerk van de ambassade moest gaan beheren. Laat hij nou net uit een legertje van kandidaten een Israëliër uitkiezen. Een laat die nou voor duizend procent zeker voor de Mossad werken. Mishal heeft herhaaldelijk zijn superieuren gewaarschuwd, maar toen hij erg vervelend werd kreeg hij de zak. De AIVD zou volledig van de zaak op de hoogte zijn. En Geert heeft vragen gesteld. Nee, niet over de Mossad. Over de imams. Het is een zootje in de wereld. Maar de Saoedische ambassade in Den Haag spant de kroon.

  • Datum: .

vrijdag 30 januari-2004
Heeft u afgelopen maandag dat eerste artikeltje nog gelezen? Niet? Nou doe dat dan eerst even voor we verdergaan. Anders ziet u het verband niet... Nee, we wachten wel even...
Ja, leuk hè? Dat van die ontplofte egel. En dat hoofd van Islamitische Zaken op de Saudische ambassade die een stel imams stiekt om het ware geloof te verspreiden. Nog net geen Al Qaida, maar het scheelt weinig. Eigenlijk moet die man gewoon teruggestuurd worden naar de zandbak. Samen met Dionne de Spionne. Opzouten. Overigens was het wel een beetje vreemd dat het hele verhaal van die meneer Mishal al-Mutiry nupas in de krant kwam, terwijl hij al in april vorig jaar de zak had gekregen. Maar misschien kwam het de AIVD of grote broer CIA nu beter uit. Zulke conspiratieve dagdromen krijg je nu eenmaal als je vandaag leest dat ze achter het Vrijheidsbeeld zelf ook zo’n geintje hebben. En u kent onze opvattingen over toeval. De zaak zit zo. Kortgeleden kregen ze bij het State Department door dat 16 diplomaten die verbonden zijn aan de Saudische ambassade in de VS niks anders doen dan de Islam verspreiden. Hoe ze dat deden werd tegenover de pershommels niet vermeld. Maar naar alle waarschijnlijkheid stiekten ze de imams van Couscous-county, Bourka-valley en Harimville. Alsmede de mohammedaanse stichting ter bevordering van de baardgroei, de muziekzender Osama-pop en the Saudi-American Snack Institute, dat zich sterk maakt voor de entree van de goatburger op het menu van McDonalds. De zestien Saudische diplomaten hebben te horen gekregen dat ze de VS binnen een redelijke termijn dienen te verlaten. Kijk, dat is optreden. Geen vraagjes aan de desbetreffende minister over hoe dat nou allemaal zit. Gewoon hup de grens over. En Geert Wilders for President.

  • Datum: .