Skip to main content

dinsdag 10 februari-2009
Ooit gehoord van meneer Gultekin Avci? Nou, dat is een emeritus officier van justitie in Turkije en een specialist op het terrein van geheime genootschappen en boevenorganisaties.
Wat zegt die man gisteren in een popie dagvod? Dat de club van Jaap de Hoep Scheffer alle leden van Ergenekon bij naam en toenaam kent. Nee, nee, Ergenekon is geen bloeiende handelsonderneming in dadels en ander halallig voedsel. Het is een geheime organisatie vol (ex-) militairen en andere duisterlingen, die volgens allerlei Turkse koffiedikkijkers al in de startblokken stonden voor een staatsgreep. Mazzeltov, ze konden het startpistool niet vinden. Er volgde een reeks arrestaties en de betrokken onverlaten werden ernstig verhoord. Heul langzaam sijpelde onder de kerkerdeuren met wat bloed de informatie naar buiten dat Ergenekon een kind was van de geheime stay behind-club Gladio. Na WO II met hulp van de CIA in West- en Zuid-Europa in het leven geroepen om na de verwachte inval van Stalin's boys listig verzet te plegen. Maar Stalin's boys bleven weg en om de onder de supervisie van de NATO opererende gladiolen toch een beetje zinvol bezig te houden mochten ze hun pijlen cq. kogels en bommen richten op lokale aanhangers van de firma Marx & Engels. Dat liep bijvoorbeeld in Italie, Belgie en Turkije stevig uit de klauwen en daarom zou een paar jaar na het imploderen van de Sovjet Unie en zijn satellieten besloten zijn om de bloemige organisatie op te doeken. Officieel. Maar nu overal een ander fundamentalistisch gekraai weerklinkt is het niet ondenkbaar dat in Brussel een stekkie van de organisatie in de humus is gezet en dat Jaap een van de tuinlieden is geworden.
Inmiddels houden Turkse speurneuzen zich fanatiek bezig met het verder ontrafelen van het Ergenekon-netwerk. Maar ze vorderen net zo snel als een slak in een pot stroop. Kijk, en daar heeft meneer Avci de pest over in. Want als Brussel gewoon de namen zou leveren zou het oprollen van de hele subversieve bende appeltje eitje worden. Maar dan zou tegelijkertijd waarschijnlijk nog heel wat meer shit en ellende naar buiten komen. Dus de tuinman kijkt wel uit. Aan zijn lijf geen polonaise.

  • Datum: .

donderdag 26 februari-2009
Zwarte dagen voor de streek rond de Bosporus en wijde omgeving. En dan niet alleen door de dramatische gebeurtenissen bij Zwanenburg, maar ook in Ankara. Daar besloot Behcet Oktay gisterochtend zich een kogel door zijn hoofd te jagen. Niet zomaar iemand, die Behcet. Hij was het hoofd van de Turkse Special Forces. Aanleiding waren de verklaringen van zijn voorganger, Ibrahim Sahin. Die wordt ervan verdacht lid te zijn van Ergenekon. De Turkse tak van de sinistere NATO-organisatie Gladio, die desnoods via een coup het seculiere karakter van Turkije in stand wil houden. En wat denk je wat? Volgens Sahin hoorde Behcet ook tot die stinkende ruiker.
Nou zou de vraag of Behcet inderdaad lidmaat was van Ergenekon bliksemsnel kunnen worden beantwoord als ze in Brussel, Londen of Washington eindelijk eens sjoege zouden willen geven (1). Maar ja, dan leg je meer rottige Sibel-kaarten bloot dan je lief is en daar kijkt de club van Jaap de Hoep Scheffer wel voor uit. Wij houden de vinger aan de bloedbaan.
Kijken of er nog meer gladiolen voorbij drijven. Stay tuned.

(1) Zie ook deel 1 dd. 10 februari jl.

  • Datum: .