Skip to main content

woensdag 15 juni-2011
In Frankrijk staat een reportage op springen, die een nieuw licht zou kunnen werpen op de affaire rond Dominique Strauss Kahn. Het voormalige IMF-opperhoofd zou namelijk de kamerstoffeuse in het New Yorkse Sofitel bij eerdere gelegenheden ook al hebben gehopst. Zij het, dat Nafissatou Diallo de entree van de dertig centimeter toen wel apprecieerde. Er zou zelfs sprake zijn geweest van een alleraardigste verhouding tussen de ouwe Franse haan en het Ghanese parelhoen. Waar? Niet waar? Afwachten maar.

  • Datum: .

vrijdag 1 juli-2011
Het zit er dik en lang in, dat de zaak rond oud IMF-opperhoofd Dominique Strauss Kahn met een enorme sisser afloopt. De betrokken O-mmer heeft gisteren al de zak genomen. Ondanks het overvloedig bewijs, dat DSK en Nafissatou wel degelijk een close encounter of the first kind hebben gehad. Maar wat blijkt? Dat het Guinese parelhoen een Hirsi Ali-kunstje heeft geflikt bij haar asielaanvrage, mogelijk betrokken is geweest bij handel in verwarrende middelen en een bajesklant heeft gebeld over de verdeling van de te verwachten DSK-buit. En daarmee staan haar verklaringen over de gedwongen hops-séance volgens de Amerikaanse wijsneuzen op de tocht.
En dat loopt eigenlijk keurig parallel met het nieuws dat wij op 15 juni jl. serveerden. Bij een Franse teevee-onderneming ligt een reportage schietklaar waarin melding wordt gemaakt van eerdere ongedwongen (let op de dubbele betekenis) sparringrondjes van het Frans-Guinese duo. Komt die reportage nu op de buis? Awel, dat is nog maar de vraag. De onderneming werd in het recente verleden al vaker verrast met smurfinvallen, waarbij zelfs journalisten de petoet inzeilden. En nu DSK binnen niet al te lange tijd zijn schoenveters terug krijgt komt het de République Francaise waarschijnlijk slecht uit om nog meer shit over deze affaire de Champs Elysées op te keilen. Wij? Wij blijven erbovenop zitten. Stay tuned.

  • Datum: .

maandag 19 september-2011
Als je één keer probeert om een kamermeisje te verrassen met een vleesboompje van 30 centimeter, noem je dat dan een "ongepaste relatie"? Nou wij niet, maar DSK deed dat wel tijdens het eerste interview dat hij gaf naar aanleiding van zijn hopsaffaire met Nafissatou Diallo in New York. En dat sluit naadloos aan bij wat wij eerder (hier en hier) al naar buiten zwengelden. DSK en Diallo hadden voordat de boel uit de klauwen liep al een paar keer eerder met elkaar geëxperimenteerd. En vandaar waarschijnlijk het woord "relatie" die DSK gebruikte tijdens zijn spreekbeurt voor de camera's van TF 1 onder begeleiding van Claire Chazal. Een vriendin van zijn echtgenote, die zich kennelijk niet geroepen voelde om te vragen wat de ouwe snoeper precies bedoelde met dat woord.
Blijven we toch met de vraag zitten waarom een teeveereportage over DSK's verhouding met Diallo nog steeds op de plank is blijven liggen. Want wij dachten toch, dat er persvrijheid heerst in haantjesland. Ja, ja.

  • Datum: .