dinsdag 22 maart-2011
De Expertgroep Klokkenluiders heeft volgens het Financieele Dagvod een conceptplan van minister Donner onder ogen gehad. Moest gaan over het inrichten van een onafhankelijke commissie waar klokkenluiders veilig hun ei kwijt konden. Wat maakt Piet Hein ervan? Een advies- en verwijscommissie. Bestaande uit drie wijsneuzen, die je hogedrukgekakel moeten aanhoren en je dan met je ei verwijzen naar een of andere instantie of een van je superieuren. Nee, de namen zijn nog niet ingevuld, maar wij kunnen ons zo voorstellen uit welke hoek deze exorcisten afkomstig zullen zijn. Piet Hein houdt niet van opstandig gekakel. Iedereen op de fiets naar zijn werk, pakkie brood achterop, zondags naar de kerk en verder iedereen zijn bek houden. Er wordt voor je gedacht.
Het gedachtengoed van deze opperregent sluit naadloos aan bij die van Rijnmond's topsmurf, die alle DNA's die er in Nederland voorhanden zijn wil laten registreren. Ja, zegt u dan, maar dat is om de criminaliteit te bestrijden. O ja? En wat dacht u van dit berichtje van bijna een jaar geleden: de Europese Raad heeft besloten om zoveel mogelijk gegevens te verzamelen over dwarsliggers binnen de grenzen van het Vierde Rijk. Niet alleen van islamitische huize, maar ook van links- en rechts-radicale origine, anti-globalisten, ordinaire criminelen, waxinewerpers, krakers, milieuactivisten, brievenbuspissers en meer van dat moois. Allemaal gevangen onder de term "troublemakers". En wees eerlijk, een klokkenluider is per definitie een troublemaker. Dus dat conceptplan van Piet Hein komt niet uit de lucht pletteren. Eerlijk gezegd hebben wij er weinig vertrouwen in, dat de wens van de Expertgroep in vervulling gaat. Maar waar hoop is, staat een koe.

  • Datum: .

zaterdag 16 april-2011
Pissed off. Dat zijn ze bij de Expertgroep Klokkenluiders. Waar ze al bang voor waren is gebeurd (1). Piet Hein's naam mag dan klein zijn, zijn daden bennen dat ook. Vriend Donner heeft namelijk stiekempjes een algemene maatregel van bestuur erdoorheen gejast. Die regelt de komst van een driekoppige commissie, die als een soort verkeerssmurfen luitjes die graag een pakketje misstanden aan een klokkentouw willen binden keurig doorverwijzen naar een of andere drijfzandinstantie of hun eigen superieuren. Tegenover de leden van de kamercommissie binnenlandse zaken had Piet Hein verklaard dat hij nog wel maanden nodig had om dit dwarse ei uit te broeden. Maar surprise surprise, na wat driftig achterkamergekakel kwam al na een paar weken plotseling voornoemde drieling tevoorschijn. Ze krijgen een eigen bureeltje met een vast stafje en ze krijgen een financiƫle bijdrage van 18 op de salarisschaal van Rigter.
Welke laagwaardigheidsbekleders Piet Hein op het oog heeft voor deze postjes is nog niet bekend. Mogen we een paar suggesties doen? Wat dacht u van de heren Kalbfleisch en Deetman? Al een schat aan ervaring bij het begraven van pedolijken achter de kerk, dus wat wil je nog meer. Doe er nog een vleugje Westenberg bij voor het onbevooroordeelde aroma en je hebt een commissie die klinkt als een klok. Zo doen we dat in Den Haag.

(1) Zie deel 1 dd. 22 maart 2011

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch