Skip to main content

maandag 19 maart-2012
Je moest alert wezen afgelopen week. Anders had je de mare gemist dat een clubje onverlaten minimaal 100 meloen euro een sopje had gegeven. Via een trustwebje met steunpunten in Monaco, Spanje, Italiƫ, Luxemburg, Finland, Polen en Dubai zou de frauduleuze poen uiteindelijk bij banken in Zwitserland, Spanje en Portugal door de gleuf zijn gegleden.
IJverige smurfen hadden in voornoemde landen hier en daar wat pandjes overhoop gegooid en ook in Amsterdam, Beverwijk en Laren zou dit natuurverschijnsel zich hebben voorgedaan. En niet om ook eens leuk mee te doen in Europees verband. Het clubje zou volgens de rouwrandbrief van het Openbaar Ministerie namelijk onder leiding staan van een vindingrijke Nederlander, die helaas kippengaas even niet in de kraag viel te vatten. Maar het onderzoek duurt voort. Dat was het. Nieuws in de kantlijn. En we gingen weer over tot de orde van de dag. The Voice, The Winner Is, Fred Rutten, Diederik of Plasje etcetera...
Nou hoorden wij van een van onze diepe strotten dat de poen voor een belangrijk deel afkomstig zou zijn uit de budgetten van de bij ons inmiddels door het kabinet-Wilders in het polletieke vagevuur geflikkerde PGB's aka Persoonlijk Gebonden Budgetten. Dat zou de reden zijn voor het bescheiden persbericht van afgelopen dinsdag. Want aan de ene kant bezuinigingen aankondigen op dat hachelijke terrein en aan de andere kant je voor een hele reeks nullen laten lichten staat wel erg lullig. Stel je voor dat kiezers een oorzakelijk verband bevroeden, dan kan Rutje straks zijn damesfiets pakken voor de laatste etappe.
De leider van het noeste clubje onverlaten zou een van Maghrebbische afkomst zijnde Rotterdammer zijn, die tot voor kort vrolijk in een Jaguar de straten en dreven van Marbella doorkliefde. En toeval bestaat niet, onze Rotterdammer zou dikke bissara zijn met een andere welgestelde Maghrebbische figuur uit onze samenleving: El Boeffi. De Utrechtse powerbroker met zijn indrukwekkende contacten in de Nederlandse juridische en sociale sectoren, die bij problemen altijd kan rekenen op de onvoorwaardelijke steun van zijn bef, mr. Van H. (1).
Dit wordt een gezellige week. Voelen we aan ons sodawater. Stay tuned.

1. Trek voor El Boeffi onze zoekmachine op gang, roep "Sesam, open u" en er gaat een grot vol pareltjes open. Inclusief zelfs een verbinding met de Chipsol-affaire. Leuker kunnen we het niet maken.

  • Datum: .

zaterdag 24 maart-2012
We hoorden u denken. Afgelopen maandag. Toen besteedden wij aandacht aan een artistiek werkje van een Maghrebbische Nederlander uit 010 die 100 meloen via een tutti frutti aan Europese landen plus Dubai had witgewassen. De poen zou volgens een van onze doorleefde geheimschrijvers grotendeels afkomstig zijn uit de ruif van de persoonlijk gebonden budgetten en u dacht dat kan nooit.
Laat nou gisteren een zorgbitch uit Lelystad van de kadi een zeperd van 2,5 jaar staatshotel hebben gekregen vanwege het afromen van 3 meloen aan pgb-poen. En haar vechtgenoot wegens assistentie bij het delict 240 uur opoe over straat helpen of de gemeenteviolen bijhouden.
Kennelijk is/was het heul eenvoudig om een hap uit de pgb-ruif te nemen. Dus als je over een beetje organisatietalent beschikt kan/kon je met enig geduld een veelvoud van 3 meloen bij elkaar hengelen. En dat is dus wat onze met El Boeffi verbonden Maghrebber heeft gedaan en waarom hij nu door de verzamelde Europese smurfemarij wordt gezocht. Wees eerlijk, dat had u niet gedacht. Stay tuned.

  • Datum: .