Skip to main content

zondag 3 juli-2005
De afgelopen dagen zijn in Genua Gaetano Saya en Ricardo Sindoca opgepakt. Twee leiders van de neo-fascistische groepering Testra Nazionale – Nuove MSI. Een afsplitsing van de partij van Gianfranco Fini, de huidige Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken (1).
Beide heren zouden contacten onderhouden met de oude gestaalde kaders van de Loge P2 en het Gladio-netwerk die samen met de zogenaamde Rode Brigades voor zulke buitengewoon gezellige toestanden hebben gezorgd in de jaren zestig, zeventig en tachtig toen de communisten salon- en zelfs regierungsfähig dreigden te worden.
Wie herinnert zich niet de namen van duisterlingen als Licio Gelli, Francesco Pazienza, Pino Rauti, Francesco Cossiga (2), Vito Miceli, Giovanni de Lorenzo enzovoort die met moord en doodslag ervoor zorgden dat de macht in Italië bleef waar hij was? Geholpen door hun Amerikaanse vrienden bij de CIA en niet te vergeten het Pentagon via ondermeer de Task Force 157 van “rogue agent” Edwin Wilson.
De arrestaties beperkten zich overigens niet tot Saya en Sindoca. Zo’n 25 bromsnorren van de carabinieri, de grens- en de gerechtspolitie gingen eveneens achter het gaas. En naar verwachting zal binnenkort een aantal speurneuzen van de Italiaanse geheime dienst SISMI ook het hek achter zich dicht horen vallen.
De twee kopstukken van Testra Nazionale hadden in 2004 het Departement van Strategische Anti-terrorisme Studies van de grond getrokken. Een officieel klinkend bureau dat zowel met Washington als Tel Aviv hartelijke connecties zou onderhouden. Sterker nog: Saya en Sindoca zouden zijn gelieerd met Task Force 121. Een subversief vehikel dat onder leiding staat van de Amerikaanse National Security Adviser Stephen Hadley en Iran-Contra coryfee Elliot Abrams en dat over een vooruitgeschoven post zou beschikken in Milaan. Die post zou onder commando staan van “CIA-agent” Robert Saldon Lady, de man die verantwoordelijk wordt gehouden voor de ontvoering van imam Abu Omar ofwel Hassan Mustafa Omar Nasr (3).
Lady is geen onbekende op subversief terrein. Voordat hij in Milaan zijn opwachting maakte was hij actief in Honduras, El Salvador en Nicaragua bij het elemineren van anti-Amerikaanse groeperingen. En nu blijkt hij dan te zijn ingezet in de strijd tegen de nieuwe communisten: de islamitische rausdausers. Samen met het old boys network van Gladio, P2 en de Iran-Contra. As the world turns. Dat we dit nog mogen meemaken.

(1) Zie het artikel “Brusselse Truffels” in Kleintje Muurkrant 328 of op de site van de Morgenster.
(2) Indertijd mede-oprichter van Gladio en de huidige Italiaanse president.
(3) Zie de artikeltjes onder “Verdwijning” eerder in deze Kleintje Actueel-rubriek.

  • Datum: .

woensdag 6 juli-2005
Het gaat snel. Momenteel worden al zo’n slordige 200 Italiaanse bromsnorren en voormalige speurneuzen van inlichtingendiensten in Milaan op de grill gelegd door een koppel onderzoeksrechters om uit te vlooien wat er achter het DSSA ("Department for Anti-terrorist Strategic Studies”) schuil gaat. De door de ultra-rechtse heren Saya en Sindaco opgerichte parallelle organisatie .
Inmiddels staat al vast dat de sinistere nieuwe club welgestelde patsers protectie aanbood. Daarvoor hadden zij de beschikking over in principe geheime data die bij verschillende overheidsdiensten lagen opgeslagen, auto’s met zwaailichten en sirenes en andere leuke politiegadgets. Verder bleek het DSSA een alleraardigste wapenvoorraad te hebben aangelegd, maar wat wil je als je zo dicht bij het vuur zit.
Saya en Sindaco’s anti-terreur organisatie presenteerde zich bij potentiële leden en Italiaanse officiële instituten steevast als een elite-eenheid die was ingesteld ter bestrijding van Islamitische en Marxistische (!) terroristen en had in Brussel zelfs gehengeld naar financiële steun ter hoogte van 32 miljoen euro. Verder had het DSSA het Vaticaan benaderd met het aanbod paus Benedictus te beschermen tegen een eventuele kloon van Mehmet Ali Agca.
Het kostte een paar centen, maar dan hadden de soutanes ook wel het crème de la crème.
De conclusie dat we hier te maken hebben met oude chianti in nieuwe zakken wordt min of meer bevestigd door het feit dat uit telefoontaps is gebleken dat de nieuwe elite-eenheid het plan had opgevat om voormalig lid van de Rode Brigades Cesare Battisti, lichtjaren geleden uitgeweken naar Parijs, te ontvoeren.
Ook de tegenstrijdige reacties uit het Italiaanse politieke wereldje lijken sprekend op die van twintig tot dertig jaar geleden. Waar minister van Binnenlandse Zaken Pisanu al tientallen bromsnorren heeft geschorst omdat zij binnen het DSSA actief waren, daar roept parlementslid Taormina van Berlusconi’s partij Forza Italia dat de club van Saya en Sindaco een legale veiligheidsorganisatie is, waarvan het bestaan bekend was in de hoogste echelons van de politie en de inlichtingendiensten. Net als Gladio indertijd.
In hoeverre de verse parallellen betrokken waren bij de ontvoering van imam Abu Omar is nog niet netjes uitgekristalliseerd. Maar het voormalig hoofd van de Bin Laden-unit van de CIA, Michael Scheuer, die tegen eind 2004 zijn congé nam, heeft een dezer dagen wel verklaard dat de Company voor die operatie groen licht had gekregen van de Italiaanse geheimedienst SISMI. Wat niet wil zeggen dat zij ook verantwoordelijk was voor de uiterst gebrekkige uitvoering. We zullen er zeker nog van horen. Dus u ook. Stay tuned.

  • Datum: .