Skip to main content

zondag 11 augustus-2013
Voor zover wij kunnen waarnemen leven we nog. Dus die nucleaire oefening van de Homelanders in Detroit moet goed zijn afgelopen (1). Wil niet zeggen dat op korte termijn niet alsnog ergens een joekel van een paddestoel voor een kort gelukzaligheidsgevoel bij de smurfen onder ons kan zorgen. Voor ze door een drukgolf worden weggeblazen. We blijven namelijk zitten met de vraag waarom de grote jongens van de hapklare brokken in de USSA door Baracker werden verzocht om extra grote voorraden aan te leggen. Wat weet hij, wat wij niet weten? Of verwacht ie misschien een jezusklapper van andere aard?
Zou kunnen. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze? Afgelopen winter blijkt 31 procent van de totale Amerikaanse bijenfamilie te zijn uitgezoemd. De winter daarvoor 21 procent. Dus dat wordt een kluifje voor Maurice the Dog. Hoeveel jaar hebben we nog voordat Monsanto en andere andere genenknoeiers alle bijen (en hun neven en nichten) naar de kloten hebben geholpen in de States? En hoe lang duurt het dan voor er massale vechtpartijen uitbreken bij de bullsupers, omdat er geen appeltjes, druifjes, ananasjes, peertjes, mangootjes, kersjes, abrikoosjes, meloentjes, kokosnootjes, tomaatjes en besjes meer in de schappen liggen. Om eens wat fruitsoorten te noemen. Maar ook als je op zoek bent naar boontjes, spruitjes, kool, pepertjes, papaya, broccoli, komkommer, sesam- en mosterdzaadjes, hazelnootjes, cacao en nog een rijtje heerlijkheden kan je het schudden.
Kunnen we aan deze kant van de plas juichen dat we daar weinig last van zullen hebben, schijn bedriegt. Nog effies en we zitten opgescheept met een vrijhandelszone van Hawai tot de Bosporus en dan niet via Wladiwostok, maar via Rotterdam. En kunnen we dan nog driewerf een middelvinger heffen als het om de dodelijke producten van Monsanto en die andere pestlijers gaat?
Kortom, we hoeven met zijn allen echt geen atoomoorlog te ontketenen om de wereldbevolking te millimeteren. Gewoon een paar genen wat uitbenen en we zitten op kunstrozen. Aangename zondag verder.

(1) Zie het artikeltje “De bom” dd. 8 augustus 2013.

  • Datum: .

maandag 12 augustus-2013
Waar alerte lezers al niet goed voor zijn. Wij kregen een mail door de digitale gleuf die verwees naar een Summer School Gene Genetics tussen 26 en 30 augustus op de landbouwhogeschool van Wageningen. Kan je wat kennis opdoen over het verbeteren en weerbaarder maken van blommen en planten. En die kennis wordt overgebracht door bollebozen van de afdeling Bloemen en Voedsel.
Eenvoudige boerenleuten kunnen het schudden. Je moet al over heel wat groenvoer in je studiehoofd beschikken en in ieder geval wat basic kennis hebben opgesnorkeld van genetica. Anders loop je de kans dat je geen bamibal snapt van wat de betrokken bollebozen uitbraken.
Zo'n cursusje wordt uiteraard niet georganiseerd om een stukkie vakantie een wat zinvoller aanzien te geven dan met je reet in de zon zitten. Het gaat om het in stand houden van onze mega-industrie op dit terrein en de export van alles wat bij ons met een veelbelovende winstmarge uit de grond wordt gesleurd. De sponsor van deze mooie cursus? Monsanto! Nou u weer en dan wij weer. Stay tuned.

  • Datum: .

vrijdag 16 augustus-2013
Wat Rusland betreft zijn in ieder geval twee dingen zeker: er komt van zijn lang zal zijn leven geen Gay Pride in Moskou en vertegenwoordigers van Monsanto kunnen hun gemanipuleerde nering in hun uitlaat proppen. Vlad wil er niks van weten. Hij zal dus behoorlijk pissig zijn, dat zijn Roemeense buren zich hebben laten omlullen. In 2010 zei het Parlement in Boekarest nog nee dank u, maar vooral dankzij de actieve steun vanuit Washington is Monsanto erin geslaagd het tij te keren. Honderden snoepreisjes van Roemeense volksverlakkers naar de USSA compleet met een gratis hersenspoeling à la Wageningen (1) en wellicht wat financiële kluifjes en hoppa voor de genetische bakker.
Daarmee wisten de codekrakers van Monsanto in de eerste plaats te voorkomen dat hun Roemeense investering van 150 meloen dollar in het kweken van zaadjes ellende niet naar de kloten ging. Maar daarnaast putten ze zoveel optimisme uit hun geslaagde charmeoffensief, dat ze in de komende twee jaar hun tuintje in Sinesti voor een bedragje van 40 meloen gaan uitbreiden. Daardoor staat straks een kleine 18 procent van het totaal aan Roemeense landbouwgronden en zelfs een deel van de nationale parken vol met gewassen waaraan de nerds van Monsanto hebben gefrutseld. En waaraan bijen zich doodvreten. Met alle gevolgen vandien. En Brussel? Ach... Stay tuned.

(1) Zie de vorige aflevering dd. 12 augustus 2013

  • Datum: .