Skip to main content

woensdag 16 april-2008
Gisteravond ook zo'n beklemd gevoel gekregen? Bij het Journaal. Kwam dat gelazer weer voorbij over dat ruime miljard dat via Optas bij Aegon terecht is gekomen. Da's pensioenpoen van de havenarbeiders in Rotjeknor. Let wel beklemd pensioen. Oftewel poen waar ze zich een breuk voor hebben gewerkt, maar die niet in hun zak terecht komt als ze het hek voorgoed achter zich dichttrekken. Een-tweetje van Optas pensioenfonds en Aegon.
Heeft vriend Donner naar laten kijken. Of er achter de schermen iets ongerechtigds is gebeurd. Nee hoor, zegt Donnie. Alles keurig volgens de regels. Tuurlijk. Maar wij zagen de slagschaduw van de gretige graaiers al in een veel eerder stadium. In de zomer van 1998. En publiceerden toen dit artikel, dat in pamfletvorm in de Rotterdamse haven werd verspreid.
De oproep in de laatste zin viel in ieder geval bij de vakbond op plaatijzer. Kan je achteraf maar een ding van zeggen: Fuck!!!

  • Datum: .

zaterdag 17 april-2010
Zo. Eindelijk gerechtigheid. Tenminste, voor een deel. Want de Rotterdamse havenarbeiders hebben weliswaar 500 meloen euro aan vervreemde pensioengelden bij oppasser Optas weten terug te halen, maar het was lang niet alles. En bovendien zit er ook nog een zootje van de miljardenpoet bij Aegon (1). En zelfs op de PABO kunnen ze je vertellen dat als je bij verzekeringsmaatschappijen om je poen komt, je heeeeeeel lang moet wachten.
Toch zijn we blij voor de mannen. En we steken nog maar weer eens voorzichtig een veer in ons eigen plekje waar de zon nooit schijnt, omdat wij al in Kleintje Muurkrant nummer 323 uit juli 1998 het begin van deze stinkende affaire boven havenwater tilden in het artikel "Beursfraude deel 6". Nee dank u, geen bloemen. Doet u maar een pilsje.

(1) Zie ook het eerste artikeltje van 16 april 2008.

  • Datum: .