Skip to main content

Zou die gozer van Dijkstra nog leven? Die voormalige kroongetuige in het proces tegen Mink Kok. Die bliksemsnel door Fredje Teeven cs. werd ontkroond toen hij beweerde dat Fred bij een deal 2 meloen in zijn zak had gestoken. Bent u dat even kwijt? Ga naar de serie “Retteketet, Fred in het kabinet uit het jaar 2006 en er gaat zonder twijfel weer een lichtje branden.  

 
  • Datum: .

Het zat zo. Als Cees Helman nou zijn bek hield over de reële inkomsten die zijn hakkelende gappie had vergaard uit hun gezamenlijke handel in verwarrende middelen had ie een deal. Was ie van de blauwe brievenbrigade af en kreeg ie van Fredje Teeven nog een zak Luxemburgse meloenen toe. Waarom? Nou dan kon de Staat der Nederlanden het gappie van Cees verrassen met – laten we eens een gooi doen – een navordering van 123 meloen. Die had ie niet en die hep ie niet. Maar je krijgt als blauwe brievenbrigadist natuurlijk een flinke paal als je een avontuurlijkeondernemer zijn leven lang kan treiteren, omdat ie weigert om zijn volledige boekhouding in te leveren. Als die er al is.
Wij weten niet hoe het met u gaat, maar lijkt dit niet erg op een verhaal waarmee de gebroeders Grimm indertijd een paar Greifgroschen hebben verdiend? Al deze ellende heeft Fred op zijn nek gehaald om Johan Verhoek te kunnen piepelen? Hoeveel manuren, paperclipsen, A-4tjes, koffie, transportkosten, balpennen, electriciteit, relaxuurtjes, telefoontjes, zenuwinzinkingen etcetera zijn voor dit spelletje bij mekaar al in rekening gebracht? En wat rolt er straks uit? Waarschijnlijk geen reet. Brengt ons toch weer terug bij de vraag of het niet beter was geweest om eens serieus te grutten in de carrière van Fredje zelf. Waar ging bijvoorbeeld de deal met Mink Kok over? Waarom stelde Fred de naar hem genoemde lijst van achter-hun-lul-lopers samen? Had Fred een deal met Evert Tweehuizen? En was kroongetuige Dijkstra in het proces tegen diezelfde Mink inderdaad mesjogge? Zo'n onderzoek kost ook een paar centen, maar dan ben je naar ons gevoel lekkerder bezig dan te blijven kutten over de poen van Cees en Johan. Stay tuned. 

 
  • Datum: .