Skip to main content

vrijdag 5 juni-2009
Vorige maand drukten de Feds in Washington nog maar weer eens 46 meloen groene ruggen erbij voor de aanleg van een nieuwe militaire basis in het Colombiaanse Palanquero. Want de Amerikanski's moeten november dit jaar hun bullen pakken en oprotten uit hun jarenlange onderkomen in het Ecuadoriaanse Manta. En regeren is vooruitzien. Per slot kan je niet zomaar de war on drugs afblazen. De cokekoers zou in een mum of twee in mekaar lazeren en dat kunnen de banken in hun huidige staat even niet hebben. Daarnaast is het uiteraard ook van polletiek belang om in die buurt over een fatsoenlijke uitvalsbasis te beschikken. Anders zou voor je het weet heel Zuid-Amerika de bijbel inruilen voor Das Kapital. Kan je er natuurlijk een alternatief Fitnaatje tegenaan gooien, maar het is twijfelachtig of dat in die gebieden ook werkt. Daarom maar het zekere voor het onzekere. De beuk erin. Aanslagen organiseren, afscheidingsbewegingen steunen, infiltreren via onschuldig ogende NGO's, etcetera. En als niks meer helpt de boel democratisch platgooien. Nou is een basis wel wat weinig dus er wordt door Obama's diplomatieke pizzabezorgers zwaar gelobbied in Frans Guyana om ook daar iets moois te laten verrijzen. Gevoegd bij de faciliteiten die onze benedenwindse eilanden verlenen en verdulleme Venantius, de toekomst begint er toch weer iets rooskleuriger uit te zien. We zullen die linkse kerk daar en die paar honderd Hamas-sympathisanten eens even mores leren. Hoe zingen ze het ook weer in Venlo? Zeg maar ja tegen het leven, van je amen en je gloria joechee. Zo is dat.

  • Datum: .

donderdag 19 augustus-2010
Heeft president Uribe zijn hielen nog niet gelicht of de taco's zijn gaar in Colombia. Daar heeft een kadi namelijk bepaald, dat een president niet zomaar in een onderonsje met Obomba toestemming kan geven voor het oppompen van de Amerikaanse militaire aanwezigheid in zijn land. Zogenaamd ten behoeve van de War on Drugs, maar wie dat gelooft heeft een probleem onder zijn kruintje. Volgens de betrokken kadi had het parlement in die kwestie namelijk het laatste woord. Niet el presidente. En dan was het nog maar de vraag of een dergelijk besluit grondwettelijk wel helemaal halal was.
Deze gerechterlijke uitspraak kan betekenen dat het Amerikaanse plannetje om al dat linkse gedreutel in de achtertuin met wat sabelgekletter vanaf Colombiaanse vliegvelden een halt toe te roepen eventjes de ijskast in moet. Da's pech hebben. En dan gaat die nieuwe president ook nog zoete panecillos bakken met die Venezolaanse slijmbal! Nee, het zit onze nobele vredesprijswinnaar niet mee. Gelukkig heeft ie de Antillen nog.

  • Datum: .

vrijdag 20 augustus-2010
"Gelukkig heeft ie de Antillen nog". Schreven we gisteren. En "ie" was Obomba, die in Colombia een zeperd had opgelopen. Wat gebeurt er tegelijkertijd op Curacao? Daar is de USS Klakring komen binnensailen. In het kader van de operatie "Southern Seas Deployment". Die deployment is nog niet zo oud. Heeft het Pentagon ingesteld, omdat in de Latijnsamerikaanse achtertuin van de USA de invloed van links-nationalistische boktorren wel erg groot werd. Dat laatste ga je natuurlijk niet luid rond lopen te toeteren, want die boktorren zijn wel democratisch boven komen drijven. En als er één land is waar ze weten wat democratie inhoudt dan is het de USA wel. Hm?
Naar aanleiding van de komst van de Klakring gaf het Amerikaanse consulaat een verklaring uit waarin o.m. het volgende werd geboerd:

"Het biedt de gelegenheid voor de Amerikaanse strijdkrachten om te opereren in een multinationale omgeving om de coördinatie te verfijnen, de gezamenlijke operationaliteit te verbeteren en de flexibiliteit te verhogen. Verder zullen de units zich richten op niet conventionele bedreigingen zoals illegale handel".

Ja hoor, daar heb je hem weer. De bestrijding van de illegale handel aka handel in verwarrende middelen. Giga gelul in de ruimte, zoals in deze kolommen tot vervelens toe aan bod is geweest. Maar dat was blijkbaar nog niet genoeg voor de persmalloot van het consulaat. Hij liet nog een boer. Komt ie:

"Met het bezoek krijgt de bemanning de gelegenheid de rijke cultuur van Curacao te leren kennen. Ook zullen de mariniers vrijwilligerswerk doen".

En dat alles tussen het neuken, zuipen en snuiven door. Wat een baan! Hadden Dorus en meneer Cor Steijn indertijd toch gelijk. Zorg dat je d'rbij komt.

  • Datum: .