Skip to main content

vrijdag 16 juli-2004
Gottegot. Krijgen ze een paar dagen geleden in de Koficorner in New York een briefje met de mededeling dat we met zijn allen aanslagen mogen verwachten op officiële gebouwen in Nederland en België. Niet ondertekend met O. bin Laden maar met Al Qaida. Nou hadden Piet Hein en Johan het al hartstikke druk op dat terrein want de AIVD (da’s die organisatie van die meneer die nog nooit heeft gehoord van een bril met dubbele focus) had ergens in een steegje of tussen de koeien gehoord dat snode Moslimrakkers van plan waren zogenaamde soft targets eens wat op te schudden.Een concert van Arno en Gratje, ringsteken in Surhuisterveen, de kermis in Tilburg. Zulke dingen. En omdat een heel stel hoge Europese piefjes in Maastricht een eigen preuvenement hadden georganiseerd lieten onze twee bewakers van have en goed ook meteen maar een paar hardere targets bewaken. Kortom de gele vlag ging uit. Dat briefje aan Kofi was dus eigenlijk een geval van overkill. En bovendien moet je je afvragen waarom Al Qaida een briefje schrijft aan de VN. Piet Hein en Johan kunnen echt wel houterig Engels ontcijferen. Dubbele focus of niet. Het is allemaal wat onwaarschijnlijk, maar dat gevoel bekruipt je wel vaker als je inzoomt op Kofi’s club. Schrijft bijvoorbeeld een juffrouw uit Genève een briefje dat de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen onverhoeds aan haar kont heeft zitten frutselen. En het spel is nog niet op de wagen of nog vier meisjes beweren dat die luxe Hollandse fietsenstalling dat wel vaker doet. Komt er een onderzoek en wat komt daaruit? Lubbers treft geen blaam. Hij raakt geen kont aan. Ja, misschien per ongeluk wel eens als bij het verlaten van een werkvertrek een kont bijvoorbeeld dikker blijkt te zijn dan de vantevoren gemaakte raming. Maar dat is geen seksuele intimidatie. Case closed. Briefjes aan de VN? Niet aan beginnen.

  • Datum: .

maandag 19 juli-2004
Zie je wel. Wij noemden eerder al het bestaan van een briefje van Al Qaida aan de Koficorner in New York onwaarschijnlijk. En we krijgen gelijk van de Volkskrant van vanochtend. Dat briefje bestaat namelijk niet. Dat zal toch niet waar zijn!!! Zit die Remkes nou gewoon maar wat uit zijn nek te lullen of hoe zit het? Hoe is ie in jezusnaam aan die informatie gekomen? Zegt ie donderdag ook nog vrolijk dat de AIVD het briefje aan het bestuderen is. Door die man die steeds over zijn bril heen moet kijken? Of door een andere Schaduw? Terwijl hetepistel volgens De Volkskrant niet eens bestaat. Wat ons betreft mag nu met een noodgang de oranje vlag gehesen worden en Remkes geprullebakkeerd. Want dat verrekte briefje hield in dat de organisatie van de zoon van de ouwe Laden aanvallen had gepland op officiële gebouwen in Brussel en Den Haag. En de wereld sidderde. Extra manschappen bij het Vredespaleis en het Binnenhof, extra politie en marechaussee bij tunnels, viaducten, sluizen, Borssele, Petten en andere begraafplaatsen. Allemaal voor Jan Lul. Je zou nog kunnen denken dat deze ballon van Remkes een wat lullig uitgepakt onderdeel was van de door de Amerikanen weer uit de mottenballen gehaalde strategie van de spanning. Of dat het om een listige actie van de zogenaamde Linkse Kerk ging om Remkes te beschadigen. Maar het blijft glazen bollenwerk. Daarom wachten we maar gewoon op onze expert op dit gebied: Gijs de Vries. Ons licht in de duisternis.

  • Datum: .

maandag 3 april-2006
De laatste 66 Democraten roeren zich. Gisteren een formidabel interview in de Telegrof van Boris Dittrich, de held van de Cubaanse verzetsbeweging (1). Zo bleek uit het artikel onderandere dat Boris na zijn besluit om zich eindelijk als fractieleider terug te trekken een schattig briefje te hebben gehad van een mevrouw die vond dat ie zulke leuke krullen had.
We zeggen “eindelijk”, want Boris’ gehannes rond onze heilige missie naar Afghanistan was niet zijn eerste afgang.
Wat zei onze krullenbol bijvoorbeeld na de Tweede Kamer-verkiezingen in 2003? D’66 gaat niet in een regering zitten met CDA en VVD. En wat deed ie? Juist. U gaat door naar de volgende vraag.
Ander voorbeeld: Was de club van Boris voor of tegen het boren in de Waddenzee? Tegen. Wat gebeurde er? Alweer goed. We gaan verder.
Weet u nog hoe die Bourgondisch mummelende Verhagen en die borst vooruit en kont naar achteren van de VVD greinzend bij Boris op zijn rug stonden te rammen vanwege dat beroemde principe-accoord? Oké, de geweldige bestuurlijke vernieuwing van de gekozen burgemeester dan maar even niet, maar D’66 eiste wel 2½ miljard voor het onderwijs. En wat werd het? Jezus, u weet wel veel. Ja, het werd 125 meloen per jaar. Leuke sigaar uit eigen
doos trouwens, want als je meteen flink gaat bezuinigen in het onderwijs, dan heb je aan die 125 meloen net genoeg om de openvallende gaten te dichten.
O, en wie was tegen de legitimatieplicht? Tsjiiii, u bent niet normaal. Wij vragen niks meer.
Kortom, Boris heeft als fractieleider in feite geen hol bereikt. En zijn partij wordt verder gedecimeerd tot D’22. Maar hij heeft leuke krullen. Dat wel.
Nou zou je denken dat zijn opvolger ferm het roer omgooit. Maar afgelopen week liet Lousewies van der Laan weten dat D’66 het beleid van Jan Peter’s gruwelkabinet voortaan trots zou gaan uitdragen. Vanwege het succes van de economische revolutie die het had veroorzaakt. Bedoelt Lousewieske misschien de komst van voedselbanken, pyjamadagen, praatpalen op stations, goedkope Poolse arbeidskrachten, eigen risico voor halve dooien etcetera? Als dat zo is, moet ze als de wieseweerga krullen laten zetten. Krijgt ze misschien binnenkort ook schattige briefjes.

  • Datum: .