Skip to main content

woensdag 16 augustus-2006
Mensen hebben vaak een geheugen als een halve amoebe. Neem nou die brand in het cellencomplex op Schiphol van 27 oktober vorig jaar. Niet lang na die tragedie wist het NOS-journaal te melden, dat de hulpverlening van de zijde van het personeel heel wat sneller op gang zou zijn gekomen, als de stekkers van de electronisch werkende deuren er niet uitgetrokken waren geweest. Dat was gebeurd op last van de leiding, omdat die klotendeuren ook open gingen bij vals alarm. En dat gebeurde nog al eens. Dus moest het personeel bij de bewuste fik met sleutels aan de gang en hé, die waren niet meteen voorhanden.
Gisteren verklaarden twee van die leidinggevenden voor de kadi in Haarlem zonder blikken benzine of blozen, dat de hulpverleningsorganisatie picobello voor mekaar was. Nou had het personeel vorige week al een heel ander beeld gebeiteld, maar voor het ophangen van een dergelijk lulverhaal moet je toch een gevangenisbord voor je kop hebben.
Inmiddels hebben we vernomen dat het rapport van prins Pieter over deze trieste gebeurtenis, dat volgende maand wordt gepresenteerd niet alleen geen splinter heel laat van bovengenoemde organisatie, maar ook met de verantwoordelijke ministers Donner en Verdonk volledig de barakvloer aanveegt. Als er tenminste weer geen onderdelen van dat rapport worden gejat of er ten tijde van de presentatie door de AIVD plotseling een complot wordt ontdekt, waarbij familieleden van de oudtante van Osama op het punt staan een stel Dell-laptops aan boord van het regeringstoestel te smokkelen. Kijk, dan heeft niemand meer aandacht voor de brainwave van prins Piet. Laten we samen bidden tot alle goden die in Nederland voorradig zijn dat alles normaal verloopt. Stay tuned.

  • Datum: .

dinsdag 5 september-2006
Eventjes. We krijgen al zo weinig veren in ons donkerste gedeelte. Daarom komen we nog heel eventjes terug op wat we op 16 augustus al schreven over de Schipholbrand. Lees effe mee. Gezellig.

“… Inmiddels hebben we vernomen dat het rapport van prins Pieter over deze trieste gebeurtenis, dat volgende maand wordt gepresenteerd, niet alleen geen splinter heel laat van bovengenoemde hulpverleningsorganisatie, maar ook met de verantwoordelijke ministers Donner en Verdonk volledig de barakvloer aanveegt”.

Oké, we waren die grijze muis van Dekker in onze wilde woede vergeten, maar voor de rest zaten we helemaal in de roos. Avant la lettre de prince Piet. Moeten we nog meer zeggen? Als ufoloog en/of lawaaipapegaai.
Nou nog wat externe aandacht voor onze exclusiefjes over de Schipholheist en het dertiende proces-verbaal in de zaak Mink Kok en deze maand kan niet meer stuk.

  • Datum: .