zaterdag 5 juni-2010
U nog iets gehoord uit Brussel? Uit het NATO-hoofdkwartier? Over die high sea posse uit Tel Aviv? Nee. Geen ene reet. En da's op zijn minst raar. Want die schuit waarop 8 Turken en één Amerikaanse Turk een enkeltje naar boven kregen voer onder Turkse vlag. Turkije is een volwaardig NATO-lid met blote bene Amerikaanse kernwapens op zijn grondgebied. Tegenwoordig om ons te behoeden voor de islamitische hordes. Wat staat er in het NATO-verdrag? Dat het bonte genootschap direct moet reageren als een schip van een van de lidstaten op open zee wordt aangevallen door onverlaten uit een ander land. Zoiets als nu al een tijdje gebeurt met die Somalische kloothommels die bij nacht en ontij onze koopvaardijschepen enteren.
Maar in dit geval nog noppes uit Brussel. En eigenlijk ook geen hol uit Washington, dat in andere gevallen meteen op zijn strot staat als een Amerikaan ergens in de wereld wordt gekeeld.
Wij weten uiteraard allemaal hoe de vork in de zak aardappelen steekt. Brussel verdedigt in de eerste plaats de Amerikaanse zakelijke belangen. Dan een tijdje niks en dan komen de Britse, Franse en Duitse zakkenvullers aan de beurt. Israël is volledig embedded in dat plaatje. En toen Turkije nog netjes in de ganzenpas liep was er in het Midden-Oosten eigenlijk geen CO2-tje aan de lucht. Tot die verrekte club van Erdogan op het stijfgeknoopte tapijt verscheen. Toen liep het mis. En nou zitten ze achter de billen van Manneke Pis met de peren. Moeten NATO-schepen meevaren richting Gaza bij een volgend Turks vredesflottielje? Dat is effe lachen.

  • Datum: .

zondag 6 juni-2010
Asteblaft. Daar heb je het gelazer al in de glazen. Die meneer Erdogan is zo boven zijn raki geraakt over dat achterlijke nummertje flottieljeschieten door een stel opgefokte Israëlische kermisgangers vorige week, dat ie overweegt om bij de volgende poging de blokkade van Gaza te doorbreken zelf mee te gaan. Begeleid door Turkse oorlogsbodems. Chatham revisited. Heeft ie laten weten aan vredesdoffer Nobama, net toen die "I love you" zat te koeren tegen duifje Michelle. De prez schrok zich een olieplatform en gaf "bestevaer" Erdogan een negatief reisadvies. En de normaal zo militante mannekes in Brussel pissen inmiddels al dagenlang zure room als gevolg van berichten over dat erdoganse voornemen. Want stel je nou eens voor dat de Turkse premier inderdaad met de volgende vredescruise meegaat en er ontstaat een vechtpartij van hebben wij u daar op volle middellandse zee, wat doen die Brusselse roompissers dan als er een Turkse SOS komt? Is dat effe bommetje!

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch