Skip to main content

dinsdag 22 maart-2011
Afgelopen zondag is in Gainesville Florida een Koranboek verbrand. Het had eerst een kerosinebadje van een uur gehad en vervolgens ging de fik erin. Midden in de kerk van pastor Terry Jones, die vorig jaar nog concurreerde met Bibi Wilders in een 9/11 match om de "wie-schopt-het-hardst-tegen-de ballen-van-de-muslims"-bokaal.
Toen dreigde hij nog een hele berg Koranboeken te verbranden, nu bleef het bij één symbolisch exemplaar. Na een eerlijk "proces" over de vraag of de Koran nou een soort Mein Kampf was of niet. Terry had ook "de muslims" uitgenodigd om te komen discussiëren, maar er was niemand komen opdagen. Wel dertig christenen. Het plafond van de kerk krijgt volgende week een sausje.
Een ander boek, dat een opmerkelijke behandeling kreeg was "Dead Men Risen" van Toby Harnden. De hele eerste editie van 24.000 exemplaren werd door de Britse regering opgekocht en vorige week door smurfen van het Ministerie van Defensie (MoD) ergens in Essex tot pulp vermalen.
Het boek gaat over de vuile en zinloze oorlog die de Britten voerden en voeren in Afbaardistan. Vol sappige details. Zowel over successen als over hopeloze mislukkingen. Aanvankelijk hadden de militaire topsmurfen toestemming gegeven voor de publicatie van het boek. Later kregen ze koudwatervrees en lieten weten dat het mogelijk de levens in gevaar zou kunnen brengen van de jongens en meisjes die momenteel speelkwartier hebben in Helmand. Ze dreigden met alles wat binnen democratische grenzen mogelijk is, maar Harnden's uitgeverij bleek ijzer te hebben gevreten. Dezelfde dag waarop de eerste editie in snippers opging, werd de tweede al op de markt gepletterd. Het schijnt heel aardig te verkopen. Verbranden? Versnipperen? Betere reclame is er niet.

  • Datum: .

zaterdag 2 april-2011
Dat is effe scoren. Je doet in een Godshuis in Florida een Koran in een kerosinebadje, je steekt na een uurtje flink soppen de hens erin, roept amen en een weekie later rollen er VN-koppen in Afbaardistan. Letterlijk! Zeven dooien in totaal! Een hartstikke leuk record. Echt wel iets om jaloers op te zijn. Maar records zijn om ze te breken. Daarom kijken wij ook met spanning uit naar Fitna 2 van Bibi Wilders. Komt helaas pas volgend jaar op de markt, maar onze fameuze nali-leider heeft alvast wat details over het script naar buiten gebracht. Volgens onze replica van Godfried van Bouillon had Mohammed een hersentumor en kreeg daardoor hallicunaties die als visioenen in de Koran zijn terechtgekomen. Verder was Mo een vroege voorganger van Joris Demmink op vleselijk gebied en aanvoerder van een rauwe criminele bende met Congolese cq. Ruandeese trekjes.
Of Bibi experimenteert met Israëlisch lachgas of niet, dit moet toch op zijn minst tien dooie VN-ers opleveren. Waarvan zeker drie zonder hoofd. Wij wachten af en bidden stiekem op een goeie afloop. Samen met Mark Rukke.

  • Datum: .