Skip to main content

maandag 18 november-2013
Kijk, wij weten het wel. Tony Blair is een oorlogsmisdadiger. Immers, samen met de bende van Bush scharrelde hij uit de vuilnisbakken van snuffelorganisaties als GCHQ en MI6 een dossier bij elkaar, waaruit je met enige kwaaie wil kon destilleren dat Saddammeke over bio-chemowapens beschikte. En dat die snor ze met redelijke precisie tegen onze pui kon kwakken. Een mega-smoes uit de Gleiwitz-categorie om delen van Irak terug te brengen naar de Middeleeuwen.
Uiteindelijk kwam er aan de overkant van het plasje een officieel onderzoek op gang. Onder leiding van sir John Chilcot. No dog verwachtte er wat van en naar nu blijkt terecht. Johnnyboy heeft namelijk voor een fatsoenlijke eindconclusie de correspondentie nodig tussen de inmiddels tot Tony B. Liar omgedoopte voormalige Britse premier, zijn minister van Financiën en partijgabber Gordon Brown en de met Nazipoen groot geworden Amerikaanse president George W. Bush (1). Dat kon Chilcot schudden. Ene Sir Jeremy Heywood weigert die correspondentie over te dragen. Wie dat mag wezen? Jeremietje is premier Cameron's kabinetchef en in de heikele tijd voorafgaand aan de overval op Irak de privésecretaris van... Tony B. Liar. En Jeremietje is verantwoordelijk voor het beheer van die correspondentie. Oftewel: Chilcot's eindrapport op weg naar Sint Juttemis.
Die processen in Neurenberg waren indertijd drie keer kut. En die hopeloze kunstjes in het Haagse Vredespaleis idem dito. Maar nog altijd verre te prefereren boven deze afzichtelijke begrafenisplechtigheid in Londen. Je mag geen oorlogsmisdaden plegen, behalve als je bij de goeien in de wereld hoort.

(1) Weet u nog dat Tony een for your eyes only-brieffie schreef aan onze good old Jan Peter Oliebol? Een brieffie dat ons over de streep trok om een robbertje mee te knokken tegen Saddammeke. Ook nooit meer iets over vernomen.

  • Datum: .

dinsdag 19 november-2013
Nog even over dat officiële onderzoek van sir John Chilcot (1). Premier Cameron's kabinetchef Sir Jeremy Hayward is niet de enige beer op de weg. Ook Cameron himself heeft laten weten dat hij geen hout voelt voor het openbaar maken van de Irak-correspondentie tussen Tony B. Liar, Gordon Brown en George W. Hij is bang dat een dergelijke move een ernstige bluts zou veroorzaken in de relaties tussen de USSA en de UK. En wat gebeurt er? Obomba en zijn bende hebben inmiddels de UK laten weten dat ze niet gediend zijn van het naar buiten rammelen van de tikkietakkies tussen de drie heren aan de vooravond van de overval op Irak. Hoe doorzichtig kan je zijn? Chilcot, my friend, take a break, take a Kitkat. Stay tuned.

(1) Zie vorige aflevering van gisteren

  • Datum: .