Skip to main content

zaterdag 20 maart-2004
Dat die mevrouw van de VVD een busje pepperspray bij zich had begrijpen we. Wat ons betreft had ze ook nog wel een stroomstok in haar tasje mogen hebben. Ze heeft namelijk met haar geëxalteerde anti-Islam uitspraken en haar strijd voor de rechten van muslimvrouwen heel wat luitjes de gordijnen ingejaagd. En als die “en un momento dado” besluiten naar beneden te komen kan dat wellicht kwalijke gevolgen voor haar hebben. We zijn het allemaal met elkaar eens dat een herhaling van wat er zich op 6 mei 2002 voltrok op het Hilversumse mediapark ten koste van alles voorkomenmoet worden. De vrijheid van meningsuiting is zo’n beetje het grootste goed in onze samenleving. Daarom heeft Alie ook continu twee veiligheidsagenten op haar lip zitten als ze buiten speelt. Maar je zal het altijd zien, net als een van hen zo nodig even moet kijken of ie nog een jongetje is en de ander naar een fruitige dame zit te loeren slaat het noodlot toe. Dus dat Alie dat busje bij zich had, soit. Dat ze het gebruikt om de avond wat op te sexen in Le Bistroquet is wat bizar, maar kan misschien net nog worden ondergebracht in de categorie “geintje meneer Sonneberg”. In het tweede bedrijf van deze comedia dell’arte ontrolde zich echter wel een uiterst kromme plot. Want als we het goed begrepen hebben uit recente artikelen daarover hebben de agenten X en Y meteen aan Alie laten weten dat het gebruik van pepperspray alleen is voorbehouden aan onze politiemacht. Voor anderen is dat strafbaar. En hoe! Ze kon eventueel een boete van 4500 euro verwachten. Oeps. Alie meteen de tent rond voor damage control. Een wat oudere dame assisteren bij het in handzame stukjes snijden van haar hamlapje omdat ze niet eens de rand van haar bord meer kon vinden. Sorry lispelen tegen een gezelschap moeizaam reutelende partijgenoten. En het wat in ongerede geraakte hoofddoekje van een Noordafrikaanse bezoekster fatsoeneren die dacht dat Alie thuishoorde bij de Hezbollah. Wat kan een mens meer doen? Normaliter mag je dan na zo’n scène toch de entrée verwachten van minimaal twee platte petten voor het uitschrijven van een ordinair proces-verbaal. Want als een of andere vertegenwoordiger van het vulgus het in zijn hoofd haalt om bij Febo de verzamelde cliëntèle te verrassen met een portie pepperspray staan er de volgende seconde zeker al twee zwaailichten op de stoep en is alles voor Bassie. Zo niet bij Le Bistroquet. Alles ging de doofpot in. Tzegtu? Alles ging de doofpot in. Aààch, dat meisje wist dat allemaal niet hoor. Niet overal zo zwaar aan tillen. Bovendien, het is een Tweede Kamerlid hè? Protégée van Gerrit. Laat maar. Foutje. Bedankt. Rechtsongelijkheid? Meneer, waar hèbt u het over?

  • Datum: .

zondag 21 maart-2004
Blijkt de disgenote van Alie op dat memorabele avondje in Le Bistroquet staatsecretaresse van Onderwijs Anette Nijs te zijn geweest. Een partijgenote van Alie. Zitten die twee meiden lekker te babbelen onder het eten, vertelt Alie dat zij een busje pepperspray bij zich heeft. Om onverhoedse snode plannen van de zijde van de Muzelmannen in de kiem te kunnen smoren. Ooooooh, zegt Annette. Maar heb je hem al eens uitgeprobeerd? Doet ie het of doet ie het niet? Hi, hi, goeie vraag zegt Alie, pakt het busje en spuit even vrolijk in het rond. Met alle gevolgen zoals beschrevenin deel 1. Twee Nederlanders die in ieder geval worden verondersteld de wet te kennen. Bij deze actie ging spuitgast Alie uiteraard het zwaarst in de fout: bezit en gebruik van verboden wapentuig. Maar Annette is volgens de letter van de wet eveneens strafbaar. Aanzetten tot het gebruik van een verboden wapen mag namelijk niet. Nou kan je allerlei franje bedenken en zeggen dat Nijs een leuk project in het verschiet zag liggen om furore te maken in de onderwijssector: hoe schakel ik als leerling op eenvoudige wijze de conciërge uit bij de ontvreemding van een pak A4tjes. Of zoiets. Bottomline is: ze zat fout. Moet je even nagaan. Mevrouw heeft in haar vorig leven aan de Erasmus gestudeerd en in Londen, heeft voor de Shell rondgewaard in Londen, Houston, Manilla (!!) en Muscat (!!!!!) en is van plan haar studie Chinees af te maken. En die vraagt unverfrohren in een mudvol Haags etablissement aan Alie om haar busje spray te trekken om te kijken of ie het doet. Volksvertegenwoordigers. Waarden en normen. Geen proces-verbaal. Doet u ons nog een portie klassejustitie. Dank u.

  • Datum: .

vrijdag 9 april-2004
Ja hoor, Alie Cyaan Kalie heeft op nieuw toegeslagen. Via een column die zij schreef voor het Algemeen Dagblad. Dat zo’n krant graait naar alles wat beweegt om niet over drie jaar aan de rand van de stoep te worden gezet snappen we. Maar het blijft riskant om een Kamerlid dat in haar onbenul je diner verstoort met een stoot pepperspray haar gang te laten gaan in een van je kolommen. Dat bleek deze week. Zij verweet de immens populaire Mirjam Sterk (?) van het CDA en de nog bekendere Tineke Huizinga-Heringa (?) van de ChristenUnie medeverantwoordelijk tezijn voor de Apartheidspolitiek van hun partijen. De coalitiegenoten staan volgens Alie een gesegregeerde maatschappij voor. Oftewel: die Christelijke gladjanussen belijden de integratie als het gaat om alo’s, maar in eigen gelederen moet de integratie nog beginnen. Nou heeft onze liberale waakvlam in de strijd tegen de oprukkende muslimhordes ergens wel een punt. In heel wat zwartekousendorpen wordt al eeuwen koeterwaals gesproken zonder dat Den Haag daar iets aan doet via een inburgeringscursus. Vrouwen lopen er op de talloze christelijk hoogtijdagen dan wel niet rond met een hoofddoekje en een kippensoepjurk. Maar om nou te zeggen dat die tot folklore verheven outfit met zijspiegels een toonbeeld van vrouwelijke vrijheid vormt, nou nee. En wie zich daaraan heel modernistisch heeft ontworsteld en weer is bovengekomen heeft in wezen toch niet meer dan één recht. Het aanrecht. Zo hoort het volgens de Schrift. Verder snuift, blowt en zuipt de werkeloze jeugd zich er een volwassen geheugenstoornis als we de media mogen geloven. Net als in de grootstedelijke alo-wijken. Zo hoort het misschien niet volgens de Schrift, maar dat komt allemaal wel goed, zo Onze Lieveheer dat wil. Maar Mirjam en Tineke meteen zwaar over hun urine over die column van Alie. Dus die gewoontegetrouw meteen maar weer haar excuses aanbieden. Ze had “apartheidspolitiek” ten onrechte gebruikt. De rest nam ze niet terug. De twee christelijke meisjes spogen vuur en niet alleen tussen de braamstruiken (speciaal voor de bijbelkenners onder ons, red.). Ook Alie’s fractieleider, net hersteld van een wat bizarre fotosessie, was not amused. Als Alie zo doorgaat heeft ze straks ook pepperspray nodig om zich in het Kamergebouw veilig te voelen. Het begint in Den Haag langzaam weer te lijken op het Lunapark van Balkenende I . Elke dag is er wel wat te beleven.

  • Datum: .