Skip to main content

zaterdag 26 november-2005
Nou, gisteren was het dan zover hè. Stonden ze voor de Haagse kadi. Die bewoners van de luxe appartemententoren aan het Burgemeester De Monchyplein. Vonden dat de Staat der Nederlanden ze in gevaar had gebracht door Ali Cyaan Kali door hun strot te duwen als nieuwe buurvrouw. En ze hadden de wind mee, want er was de hele week al sprake van een ware oorlog binnen de VVD tussen de reactionair conservatieve comeback-kid uit Diever en onze Somalische islamietenverdelger.
Het zat hem niet in de veiligheidsmaatregelen. Hoewel, stel je voor dat je visite krijgt en dat die meteen in het kruis wordt getast door een grimmig oortje van Ali op zoek naar pepperspray of erger. Of dat op een of andere manier iemand toch een baaltje explosieven in de parkeergarage weet te deponeren. Nee, geef Ali een vrijstaande zwaarbewaakte tent of zo in Wassenaar met een paar geiten en een koppel hobbykippen en doe het appartement op de elfde etage in de ramsh. Dat was het advies van Ali’s huidige medebewoners aan de Staat, ic. de Dienst Domeinen van sheik Gerrit bin Zalm.
Klinkt plausibel, maar één onderwerp kwam niet ter sprake: de waarde van hun luxueuze appartementen. Die zijn na de entree van buuf Ali bij wijze van overdrijving een geitendrol en een kippenknikker waard. Daar komt nog bij, dat niemand weet wanneer de publiciteitsgeile VVD-icoon de polletiek de rug toekeert en -doe eens een gooi- in een nederzetting vlakbij het Amerikaanse Hudson Institute neerstrijkt? Dan kan de prijs van de appartementen weer in de door oortjes gecontroleerde lift raken. Maar de vraag is wie sheik Gerrit bin Zalm dan weer naar elf hoog jaagt. Geert Wilders? Leon de Winter? Joost Eerdmans? Hilbrand Nawijn? Winnie the Pooh? In dat geval gieren de prijzen meteen weer naar het souterrain of de garage.
En dat is niet grappig. Uitspraak 6 december. Spannend. Stay tuned.

  • Datum: .

woensdag 7 december-2005
Een kleine nederlaag voor de bewoners van de luxe torenflat op het Burgemeester De Monchyplein versus de Staat der Nederlanden tijdens de kortgeding-match waarover wij op 26 november al schreven. De bewoners vonden dat de Staat bij de aankoop van het appartement op elf hoog om Ali Cyaan Kali een beetje knappies te huisvesten te weinig rekening met ze had gehouden. Per slot raakten ze daarmee ongevraagd in de islamitische vuurlinie en ondervonden ze daarnaast heel veel overlast van allerlei oortjes als de Somalische tunnelvisionaire werd thuisgebracht of opgehaald.
De kadi ging een heel stuk met de bewoners mee en vond dat er op kosten van de staat (wij dus) extra veiligheidsmaatregelen genomen moesten worden om de bewoners tegen onverlaten te beschermen. Hoewel hij een aanslag op Ali niet direct zag zitten.
Mocht die onverhoopt toch dreigen dan hadden de medebewoners eigenlijk niet zoveel gevaar te duchten. In dat geval expedieerden de oortjes van onze anti-baarden-Kenau haar namelijk als een vliegende vlooi naar een safe house in Amerika of in Uddel. Kortom, als de gekte weer eens mocht toeslaan.
Nou, daar hoefden we niet lang op te wachten. Twee Arabisch uitziende heren werden namelijk een paar dagen geleden op het vliegveld van Kopenhagen bij de boernoes gevat, toen zij op het punt stonden op het vliegtuig naar Amsterdam te stappen, waarin ook Ali een plekje had gevonden. Samen met haar oortjes en een of andere vrijheidsprijs die ze in de Deense hoofdstad had gekregen. De twee pseudo-Mohammeds hadden namelijk twee ouderwetse uitklapbare scheermessen en een speelgoedpistooltje in hun wijdse bagage en 1 + 1= 2 nietwaar? Niet waar. Want na wat licht geroosterd te zijn op de Condy Rice-grill bleken ze geen plannen te hebben gehad om als Ali’s Figaro op te treden. De dag erna konden ze alsnog naar Mokum vertrekken. Zoals gebruikelijk, much ado about nothing. Maar je zal maar een dure flat hebben op het Burgemeester de Monchyplein.

  • Datum: .

vrijdag 9 december-2005
Zo, dat is lekker. Heeft Domeinen een dure flat gekocht op De Monchyplein, hebben de schilder, de timmerman en de glaszetter zich het schompes gewerkt, zijn er allerlei dure veiligheidsmaatregelen genomen, is er een proces gevoerd en wat denk je? Is Ali alweer verhuisd naar een andere locatie. Omdat iedereen nu weet waar ze woont. Ja, wat hadden we dan gedacht? Als je Ali ergens tussen allerlei burgers inplant wordt bekend waar ze woont. Da’s niet zo moeilijk. Zelfs een boerderijtje met geiten en een paar hobbykippen ergens midden in een Robiniabos wordt een probleem als je land niet meer is dan een postzegel.
Volgende etappe. Zal ons benieuwen waar Ali nu weer opduikt. Zou een burka niks voor haar wezen? Wordt ze in ieder geval niet herkend. U hoort van ons. Stay tuned.

  • Datum: .