Skip to main content

donderdag 5 oktober-2006
De opvolging van Kofi Anan als secretaris-generaal van de VN lijkt al helemaal kat in het bamibakkie. De Zuidkoreaanse minister van BuZa Ban Ki-moon lijkt het te gaan worden. Wordt ook zwaar gepusht door het zootje ongeregeld van George W. Maf en dan moet je eigenlijk meteen uitkijken bij het oversteken. Is er iets met die Kimoon loos? Het lijkt erop.
Kimoon heeft jaren in de VS gewoond, heeft Harvard doorlopen en is twee termijnen lang Zuidkoreaans ambassadeur in Washington geweest. Een goeie vriend dus. En dat is nooit weg. Maar daarnaast wordt gefluisterd dat ie lid is van de Unification Church van Sun Myung Moon. En dat is minder gezellig. Die zogenaamde kerk is namelijk een sinistere wereldwijde onderneming, die zich her en der met veel poen en chantage een machtspositie heeft verworven. In samenwerking met de CIA en een scala van enge grim reapers uit het uiterst rechtse kamp. Ook in de Verenigde Staten (via de Zuidkoreaanse ambassade!!!!), waar de band tussen de familie van Maf en de Moonies al decennia lang bloeiend genoemd mag worden.
En het blijft niet bij het pushen van Ban Ki-moon. De Bushies proberen ook Josette Sheeran Shriner benoemd te krijgen als de volgende directeur van het Wereld Voedsel Programma. Josetje was in vroeger dagen de uitgever van de naar CIA en rechtse ballen riekende Washington Times, fungeert momenteel als de Amerikaanse onderminister van Economische en Agrarische Zaken en is … een Unification Churchganger.
Nou is een “nee” van een van de permanente leden van de Veiligheidsraad voldoende om het plannetje te torpederen. Maar hé, de VS steken verreweg de meeste poen in de Kofi-corner, dus zullen er waarschijnlijk weinig leden genegen zijn om Ki-Moon en Josetje door te spoelen. Want wie betaalt is de baas. Al moet ie er dollars voor bijdrukken.

  • Datum: .

dinsdag 7 november-2006
Mocht er onverhoopt binnenkort een hongersnood uitbreken in Israël dan kunnen ze voedselhulp van de VN wel schudden. Wat we op 5 oktober jl. al min of meer verwachtten, is inmiddels namelijk uitgekomen: Josette Sheehan wordt deze week door de vertrekkende Kofi Annan tot hoofd van het Wereldvoedselprogramma benoemd. Ze zegt van niet, maar Josetje is een aanhanger van de fanatieke Moon-sekte onder leiding van de Koreaanse herder Sun Myung Moon. Een mafkees, die ondermeer de boodschap verkondigt dat de Joden de Holocaust over zichzelf hebben afgeroepen door indertijd Jezus aan de Romeinen te verkwanselen. Dan moet je als geestelijk leider toch behoorlijk van de pot zijn gerukt. Desondanks, of misschien juist daarom, is Sunnie al vanaf het eerste moment dat hij door de hemelse bliksem werd getroffen een piepeltje van de CIA en dikke mik met de Republikeinse frontloge, waar in de laatste decennia qua geestelijke bagage ook al niet veel soeps heeft gezeten.
Ondanks die handicap zijn de huidige malloten van de Republikeinse voorhoede er toch in geslaagd om de Zuidkoreaan Ban Ki Moon op het nog warme Annan-pluche te manipuleren en nu dan Josetje de leiding over de voedselkraam te bezorgen. Altijd fijn als die eigenwijze kloothommel in Noord-Korea blijft zeiken met dat ene ongelukkige atoombommetje van hem, terwijl minimaal de helft van zijn onderdanen de dievenmoord steekt van de honger. Heb je tenminste de goeie mensen in Panmunjon om als de nood weer hoog is en de wind uit het zuiden komt de geur van een wokkie bami over de Noordkoreaanse vlaktes te laten glijden. De ene dictator bezorg je bommen en granaten en uiteindelijk een touw, de ander isoleer je en hongert hem uit. Amerikanski’s ? Het zijn net Russen.

  • Datum: .