maandag 11 juli-2011
Er zijn nieuwe ontwikkelingen in de enorme kunstsmokkelaffaire rond Ali Aboutaam, die wij op 2 juli exclusief naar buiten tilden. Volgens onze Zwitserse bronnen moet de eigenaar van de Phoenix Ancient Art Gallery in Genève, die op borgtocht voorlopig nog wat frisse lucht mag opsnorkelen, over een paar dagen opnieuw voor de kadi verschijnen. Na onze revelatie bleef het bulderend stil in de artistieke mainstream. Kwam vooral omdat de smurfenorganisaties die bij het onderzoek betrokken waren hardnekkig op hun troefkaarten bleven zitten. Maar hoe serieus de zaak is moge blijken uit het feit, dat de kunstafdeling van de Geneefse freeport al geruime tijd is afgesloten. En Aboutaam? Can't run, can't hide. Stay tuned.

  • Datum: .

dinsdag 12 juli-2011
In de slipstream van de zich langzaam ontvouwende mega-affaire rond de Libanese kunstsmokkelkoning Ali Aboutaam is ook in Londen wat vuurwerk ontstoken. Gisteren vielen luitjes van New Scotland Yard binnen op Brook Street 58. Het adres van Fayez Barakat's Gallery. Net als de betrokken counterparts elders in Europa zijn de Britse autoriteiten niet scheutig met het verstrekken van informatie. Maar duidelijk is wel dat ze ter rechtvaardiging van de raid gebruik hebben gemaakt van criminele informatie uit Genève en Amsterdam (1). Het is overigens niet voor het eerst dat de in munthandel gespecialiseerde Barakat in staat van beschuldiging wordt gesteld wegens het smokkelen van antieke voorwerpen. Lees en huiver. Wat dat betreft kan hij zich dus moeiteloos meten met teamgenoot Ali Aboutaam. Two of a kind. Stay tuned.

1. In casu kunstmusketier Michel van Rijn, die in vroeger dagen op zijn website de als een "Swiss Toni" opgedirkte Fayez en diens ongelooflijke smokkelpraktijken vaak op de korrel had.

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch