Tussen premies en piraten (084)

28 februari 2017
Hits: 819

vrijdag 11 oktober-2013
De zaak ligt stil, maar toch ook weer niet. Het wachten is namelijk op het voorlopig getuigenverhoor van een paar ouwe ASR-coryfeeën en wat ander strooigoed uit de PSL-affaire, dat volgende maand zal plaatsvinden (1). Daarbij zal zonder twijfel het bod van 2,2 meloen aan de orde komen, dat Jos Lindhout eind 2004 uitbracht om zijn in nood verkerende troetelkind weer terug te kopen. Toenmalig eigenaar Marcel van den Berg werd door de hotemetoten van AMEV/ASR volledig onkundig gelaten van dat aanbod. Gekker nog: achter zijn rug om lieten voornoemde hotemetoten een andere overnamekandidaat (Flipje van den Hurk) via diens accountant (Houtman) aan het schuldeisersboompje schudden. Hebben we her en der in deze saga melding van gemaakt en op 8 augustus 2012 zelfs deze vraag over de onderhavige kwestie aan Flipje's oppasser Eichner gestuurd. Komt ie:

"Is het correct dat u achter de rug van Hestia-aandeelhouder M. van den Berg om samen met de beoogde overnamekandidaat Philip van den Hurk en diens accountant crediteuren van Hestia Eindhoven aangeschreven heeft en hen het voorstel heeft gedaan om genoegen te nemen met 12½ procent van hun oorspronkelijke vordering?"

Noppes terug en dus bleef de vraag een beetje hangen. Tot vandaag. We kunnen nu namelijk een voorbeeld van een dergelijke actie presenteren. Dit is hem. Er kwam uiteraard geen hout van terecht. Vandaar dat amusante tweede briefje in de bijlage. Hestia ging de berm in en Flipje kreeg een cadeautje dat hem later nog zwaar zou opbreken. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 83 dd. 12 september 2013

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Aantal keren bekeken: 819
Tussen premies en piraten

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch