De aanbidding van de gouden Pekingeend (001)

25 maart 2017
Hits: 594

vrijdag 1 februari-2008
Pc-likkers van Almere, even opletten!! Op 13 februari gaat Annemarie Jorritsma weer pleite. Dan moet ze namelijk als voorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeenten 'smiddags tussen 15.40 en 16.05 een babbel houden in het Business Center van Nieuwegein. En geheid dat ze met een taxi gaat, want tussen tien over half zes en zeven uur is er in het programma ruimte geschapen voor wat losjes ouwehoeren met een neut en een voorraad zoute happen oftewel netwerken onder het genot van een aperitief en bijbehorende accessoires.
Meisje Jorritsma gaat het daar hebben over de "ervaringen van de regio Amsterdam-Almere met China". Niet vanwege de opening van een afhaal-Chinees in Almere Haven, maar in het kader van een gezellig samenzijn van de Stichting China Valley. Een promotievehikel dat het afgelopen jaar nogal wat water maakte na een batterij kwalijke publicaties over Joop Post. Een nijver lid van het christendemocratisch orkest van kapelmeester J.P. Klootviool en een van de aanblazers van het China Valley-oventje. Joop zou in het verleden wat zakelijke steekjes hebben laten vallen en binnen de stichting nauw samenwerken met Anddy Chen. De ambassadeur van de Valley in China, die Buddha-beter-het de villa van Holleedermaatje Mike Offenberg zou hebben meegefinancierd en tussen neusschot en botoxbobbels ook nog een vinger zou hebben in de mondiale wapen- en mensensmokkelpap. Anddy's protesten tegen deze ongein in de Nederlandse pers belandden bij de mainstreamers in ieder geval ergens achteraan op de harde schijf. En naar Joop's faits et gestes zou nog een onderzoek lopen. Ja, ja.
Nu we het toch over aanblazers hebben. Als founding fathers van China Valley komen achtereenvolgens voorbij: Schipholgroep NV, ABN/AMRO NV, China Experience Park BV, Cobraspen Vastgoedontwikkeling BV en Multi Vastgoed BV. Ahaaaaa, vastgoed. Effe bladeren maar weer. En jawel. Cobraspen is het vastgoedvehikel van de Overveense veelvraat Luigi Prins, over wie wij op 7 mei 2003 zo'n roerend stukje proza de boze wereld in stuurden. En Hans van Veggel, de grote man van het al weer jaren tot AM Vastgoed behorende Multi Vastgoed, kwam in het niet zo verre verleden zelfs met grote regelmaat voorbij in onze kolommen. En niet vanwege de kleur van zijn sokken.
Wil allemaal niet zeggen dat het nooit meer wat kan worden met China Valley. Het roer van de jonk is sinds kort namelijk vast in handen van Hanja Maij-Weggen (vroeger "Wegmaaien", maar dat was vroeger), de Commissaris van de Koningin in Brabant. Kijk, die weet van wanten. En als ze iets wil weten belt ze gewoon haar dochter op de Nederlandse ambassade in Beijing. Regeren is vooruitzien nietwaar. Stay vooral tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 maart 2017
Aantal keren bekeken: 594
de aanbidding van de gouden Pekingeend

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch