Skip to main content

Kosovoort, Kosovoort (008)

25 maart 2017
Hits: 446

maandag 1 december-2008
Gott sei Dank. Andreas, Robert en Andreas zijn vrijgelaten. Of en waarom de drie Duitse geheimschrijvers een bom hebben gegooid naar de EU-winkel in Pristina? En daarna het eindproduct op de kiek hebben gezet? Officieel is dat nog net zo ondoorzichtig als een specsaver in een teerton. Duidelijker is waarom het betrokken sauerkraut-trio na tien dagen al op de ongelijke Kosovaarse kinderhoofdjes is gekegeld. Door subtiele een-tweetjes met Berlijn en Pullach (1).
Die komen overigens niet zomaar uit de lucht vallen. Vanaf het startschot voor de Hoekse en Kabeljauwse twisten in Joegoslavie hebben onze oosterburen hun ouwe Ustasha-vrienden en de fascistische muslims van de UCK fanatiek gesteund bij hun strijd tegen Slobo's "stalinistische" rakkers. Met wapentuig, militaire adviseurs en poen. En zeker wat dat laatste betreft niet zo'n beetje. Zo staat voor de komende twee jaar alleen al voor Kosovo een slordige honderd meloen in de planning. En dan kan je als "regering" tot je adamsapfel in de avontuurlijke handel zitten met een geschatte omzet van anderhalf meloen per dag, honderd meloen steun is niet zomaar weg te poetsen. En niet te vergeten de Duitse spulletjes en de know-how voor de opbouw van het reguliere Kosovaarse leger.
Hoe de jongens en meisjes van de EU tegen dit geintje aankijken is nog de vraag. Zoals bekend hebben president Thaci en zijn mafia-clan niet veel op met de komst van 2000 Brusselse ordeschandschavers. Vandaar die bom. Maar ook in Brussel zit een geldkraan.
Dus dat wordt nog even flink doortimmeren.Wij houden voorlopig de wijsvinger nog stevig op de Kosovaarse bloedbaan, want als we ons niet vergissen gebeuren daar in Pristina in de nabije toekomst nog hele leuke dingen voor de mensen. Dus stay tuned.

(1) Herinnert u zich ook nog zo levendig hoe het dat stelletje hossende Mossad-agenten is vergaan na hun arrestatie op 9/11. Ja, wij ook.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 maart 2017