Octopussy (197)

donderdag 15 december-2005
Op 6 december jl. ging Reinout Meier Mattern, een 53-jarige inwoner van het rustieke Schilde, achter het Vlaamse gaas. Op beschuldiging van het drijven van een wasserette en het grootscheeps belazeren van Pierre le Fisc (1).
Nou was dat niet voor het eerst. De van tijd tot tijd met een Zuidafrikaans paspoort wapperende Reinout heeft ook in Nederland de kwaliteit van staatshotelletjes mogen testen en werd daar niet echt bien van. Bijvoorbeeld die van de petoet in Almere in 2003. Wegens het ontplooien van ongeveer dezelfde activiteiten.
Reinout werd overigens al vanaf begin jaren negentig achter de vodden gezeten door gespecialiseerde bromsnorren, die hem samen met zijn medefirmant Robert Jan Doorn voor het luik probeerden te sjorren wegens wassen en strijken voor de avontuurlijke club van Johan Verhoek, alias de Hakkelaar (2). Gek, Reinout doet ons denken aan iemand die wij recentelijk ook al eens in het snotje hebben gehad. Ummmmm. Nou, komen we nog wel op.
Na zich in Schilde te hebben gevestigd ging Reinout grootscheeps aan de slag en investeerde links en rechts in vastgoed in België en Luxemburg. Toen hij door de Vlaamse bromsnorren naar binnen was getrokken protesteerde hij verontwaardigd. Hij kon alle euro’s in zijn boekhouding verantwoorden. Niet dat ie daar nog veel van over had, want hij was door gewiekste Nederlandse en Duitse oplichters bijna al zijn eigendommen ter waarde van een slordige 75 miljoen kwijtgeraakt. Dus moet zo’n Reinout alle dekzeilen bijzetten om de tent te redden. En dan word je door die domme snorren uit de roulatie gehaald. Zo gaat je hele business naar de Filistijnen. Erg hè?
En Reinout kan het weten,want het ging de vorige keer ook zo. Zit ie in de nor in Almere. Wat denk je? Gaat zijn hele Bude in Zwitserland naar de kloten. Hartstikke leuk bedrijf. NOVA AG in Uetingen. Deed wat in stenenschuiven, wat hotelletjes runnen, wat financierinkjes, wat adviesjes etcetera. Hoppa, allemaal pleite. Erg fijn voor de investeerders. En nou dit weer in België. Je wordt er niet goed van.
Zeg, nog even. Zou die Reinout soms dezelfde gozer zijn als die cliënt van Martijn le Coultre?
Uit die afpersingszaak van De Vlieger (3). Het zal toch niet waar wezen! Tsjieeee. Wat is ’t Gooi toch klein hè?

1. Zie het desbetreffende bericht in onze rubriek Gastenboek.
2. Zie ook het artikeltje “Bestseller (3)” dd. 19/4/2005 met onder meer een merkwaardig optreden van crimefighter Fred Teeven. Overigens is Johan momenteel een keurige zakenman en is ondermeer gelieerd met international Henk van de Meene (bekend van Unigro, BAM, teleporno, hardhout en een koffer).
3. Zie het artikeltje “Riool (12)” van gisteren.

Octopussy

  • Hits: 937
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch