Valse vlag (011)

dinsdag 19 oktober-2010
Komt een generaal een ontbijtje en een bakkie doen. In het Witte Ziekenhuis. Niet zomaar een generaal, maar de chef staf Hugh Shelton tijdens de tweede regeringsperiode van Bill Clinton. Was een beetje een gewoonte geworden, dat ontbijtje. Deed ie samen met de top van het Clinton-team. Bespraken ze de trubbels met Slobo in Belgrado en Saddammeke in Baghdad en wat ze konden doen om die twee klootzakken onderuit te halen. Tijdens een van de eerste matineuze hapjes en slokjes die Hugh meemaakte boog een van de aanwezige topambtenaren zich naar hem toe en er ontwikkelde zich deze aangename dialoog. Komt ie:

Topambtenaar: "Hugh, ik weet dat ik het je eigenlijk niet mag vragen, maar we hebben echt een aanleiding nodig om bij Saddam binnen te vallen en hem om te trekken. Iets waar de rest van de wereld geen moeite mee heeft. Zou je een van onze U2-vliegtuigen laag en langzaam genoeg kunnen laten vliegen om Saddam gegarandeerd te bewegen om het uit de lucht te halen?"
Hugh: "Tuurlijk kunnen we dat".
Topambtenaar: "Eerlijk?"
Hugh: "Ja hoor. Zodra je klaar bent om met dat ding om te gaan, kan je wat mij betreft met je reet erin gaan zitten en zo laag en langzaam als je wilt eroverheen vliegen".
Topambtenaar: "Ik wist het. Ik had het je niet moeten vragen".

Serieus? Niet serieus? Grapje aan het ontbijt? Wat dacht u van Operation Northwoods? Was een voorzetje van een van Shelton's voorgangers, generaal Lyman Lemnitzer. Die kwakte in 1962 een compleet uitgewerkt plan op het bureau van minister van Defensie MacNamara, waarin werd voorgesteld om een stel militaire en burgerdoelen in de VS met wat bommen en granaten te verrassen. In plaats van bloemen. De CIA moest dan onomstotelijk bewijzen dat die terroristische shit het werk was van Fidelleke en dan konden ze die vuile communistische baard van zijn eiland blazen zonder dat de hele wereld over Amerika heenviel. Het plan ging het ronde dossier in. Lemnitzer werd de hoogste baas van de NATO.
In september 2001 verzorgde Captain Caveman's Flying Circus een eenmalig optreden op Manhattan. Maar toen was Hugh al weg.

Valse vlag

  • Hits: 432
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch