Skip to main content

Fred en de deals (009)

06 februari 2017

Een hele kluit lieden blij dat de VVD weer een opneuker heeft gehad. Maar is er helderheid? Nou nee. Wat moest een onverlaat met zwaar weer voor de boeg in de uitverkoop gooien om Fredje Teeven tot een deal te bewegen? Informatie. Iets anders kunnen we niet zo gauw bedenken. Op het gevalletje van Cees Helman hebben we indertijd een semtex-theorie losgelaten. Je moet wat. Maar wat had Henk van de Meene in de aanbieding toen hij halfweg de jaren negentig een paar jaar kerker in het vooruitzicht had (1). Wegens het lidmaatschap van Johan Verhoek's rebellenclub en het in dat verband beheren van een wasstraat. Info over Johan's club? Linke boel. Over de door hem weggestouwde poen? Ook link, maar mogelijk beheersbaar. Of was het toch iets anders?
Even een kwootje uit een getuigenverklaring, afgelegd tijdens een verhoor in het kader van de koterhopsaffaire rond Joris Demmink. Komt ie:

 ... Alle zaken werden eigenlijk gedaan bij café Ruk en Pluk op de Linnauesstraat. Daar werden zaken gedaan met Anne Tiet, omdat ze flinke borsten had, maar haar echte naam was Verhoek, de zus van Johan Verhoek ... Anne Tiet had een woonboot bij de Schellingwouderbrug. Een witte dubbeldeks woonboot. En daar lagen de banden (2). De hele onderwereld kwam zowel op de woonboot als in het café. Ik ben nooit op die woonboot geweest, maar ik wist wat er allemaal gebeurde omdat Langeveld (3) mij dat vertelde.

We mogen aannemen dat wat Anne Tiet over dit circuit wist ook bij haar broer en zijn gevolg een plekje had gevonden (4). Inclusief zijn financiële wizzard, Henk van de Meene. Die woonboot brengt ons linea recta naar een analoog verhaal dat good old Henk ooit aan een intimus vertelde. Ging over een luxe exemplaar dat niet aan de Schellingwouderbrug lag, maar aan de Vecht. In Breukelerveen. Eigendom van zeg maar de bekendste makelaar van Nederland en gefrequenteerd door lieden uit elitaire sferen die van jonge knisperende blaadjes hielden. De intimus prikte later in een onbewaakt ogenblik de sappige story door aan een paar kennissen uit voornoemde sferen en een week later brandde de luxe woonboot af. Oorzakelijk verband? Wat denkt u? Om een heet verhaal koud te maken: Henk kan bij Fred ook info hebben gedropt die betrekking had op bovenstaande zaken. Jammer genoeg kunnen we het Henk niet meer vragen. Ook niet wat hij voor zijn info terugkreeg. Hij is de Styx overgetrokken. En Fred zwijgt uiteraard in alle talen. Beroepsgeheim. Staatsgeheim. Whatever. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 7 dd. 25 januari 2017.
(2) Bedoeld zijn de tapes waarop te zien viel hoe “nette mensen” met koters aan het hopsen waren. Sleutelwoord: chantage.
(3) Bedoeld is Nico Langeveld. Tapeproducent en koterleverancier. Naar verluidt een telg van “Zwarte Joop” en momenteel inwoner van een TBS-outfit.
(4) Een andere belangrijke volgeling van Johan Verhoek was Ronnie Galiart, die ooit in Bilthoven de vermaarde sexclub Florence Hill runde waar regelmatig CD-voitures voor de deur stonden en ook voormalig minister van Buitenlandse Zaken Norbert Schmelzer tot de cliëntèle behoorde.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 februari 2017
Fred en de deals