Tussen premies en piraten (006)

zondag 27 februari-2011
Over Jan Eichner gesproken. Ergens in het jaar 2000 lag de eigenaar van PSL Jos Lindhout zich even lekker af te bruinen in zon op Tenerife toen hij een belletje kreeg uit Nederland. Van Guido Witpen, toenmalig directeur van zijn Financiële Adviesgroep. Zo trots als later Rita Verdonk. Hij wilde graag directeur van PSL worden. En waarom zou Lindhout dat verzoek honoreren? Nou, hij deed "met ruim 3 meloen van verzekeraar AMEV in zijn borstzak" namens de verzekeraar een bod op een meerderheid van de aandelen PSL.
Raar telefoontje, vond Lindhout. Als AMEV al iets te boeren had, waarom benaderden ze hem dan niet zelf? En waarom wachtte Witpen op zijn beurt dan weer niet even tot Lindhout thuis was in plaats van hem te bellen, terwijl hij met het Spaanse zand tussen zijn tenen lag?
Nou lag Witpen toch al niet lekker in het putje bij Lindhout, maar dat vormde geen beletsel om na zijn terugkeer een gesprek met AMEV te arrangeren. Daar vond de aangenaam getinte Lindhout voor het eerst Jan Eichner tegenover zich.
Al gauw bleek, dat AMEV in principe belangstelling had voor een kwart van de aandelen, niet meteen een meerderheid. Witpen had blijkbaar iets teveel meloenen zien vliegen en een verkeerde voorstelling van zaken gegeven. Bovendien werd duidelijk, dat hij de nog uitstaande vordering van PSL bij AXA niet had vermeld tijdens zijn gesprekken met AMEV. Begrijpelijk, want hoe lager het bod van AMEV hoe leuker het voor hem zou worden als hij na de overname als directeur van PSL een schikking met AXA trof. Wie lust er geen extra bonuskers op een toetje?
Hoe dit ook zij, Eichner cs. brachten hun bod uit en prikten meteen een datum voor een aansluitende meeting waarbij een nummertje spijkers met koppen op het programma stond. Van dat laatste kwam weinig terecht. Tijdens die meeting deelde Lindhout namelijk mee, dat hij geen interesse had in de verkoop van zijn aandelen.
Commotie. Eichner wijst erop, dat Witpen in Toscane vertoeft en verwacht dat ze eruit komen. Lindhout repliceert, dat hij weet dat Witpen in Toscane zit te wachten, maar dat hij niks ziet in een verkoop van zijn aandelen. Eichner speelt zijn laatste troef uit. Witpen zou tegenover hem hebben gesuggereerd dat hij bij PSL vertrok als de deal niet doorging. Daar raakt Lindhout niet depri van. Integendeel, hij laat Eichner weten dat hij toch al van plan was om Witpen zijn congé te geven. En hij vertrekt.
Ook lullig. Zit je lekker in Toscane en je denkt dat je helemaal gebamzaaid zit, krijg je een telefoontje van je gappies bij AMEV dat de deal van tafel is en dat je de laan uitvliegt. Dat werd dus een pizzaatje bij de Dekamarkt in plaats van scampi arrosto e animelle alla zenzero con tompinambur in crema e croccante in de Enotecca Pinchiorri in Florence. What comes up must come down. Stay tuned.

Tussen premies en piraten

  • Hits: 631
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch