Skip to main content

Burgers

woensdag 16 januari-2013
Opwekkend nieuws van onze westerburen. Diepgaand onderzoek heeft uitgewezen dat er in beefburgers van enkele supermarkten vlees aanwezig is.
Nu is dat iets wat je zou mogen verwachten, tenzij je een veggieburger naar binnen wil schuiven. Goed nieuws dus zou je denken, eindelijk eens iets vleesachtigs dat niet van de slachthuismuren is gespoten of langdurig is bewerkt met reinigingszuren. Verrijkt heet dat dan in de leugenspraak van de voedingsindustrie. Dat was een van de vele voedselschandalen in de VS afgelopen jaar.
Het schandaal in het Verenigd Koninkrijk is dat er verkeerd vlees is aangetroffen in de beefburgers. Niet een beetje, maar 29 procent verkeerd vlees. Het is nog net geen mensenvlees maar wel vlees van een edel dier: paardenvlees. Kijk, kip, kalkoen, fazant, bambi, kalfje, koe, varkentje allemaal geen probleem daar, maar een paard.
Opnieuw een reden om uit de Europese Unie te treden: paard eten, dat doen volgens de Britten alleen Ieren, Fransen en Nederlanders. Juist, de oude vijanden, dat zegt genoeg. En jawel hoor, een deel van de betreffende beefburgers zijn geïmporteerd uit Spanje en Nederland. Overigens werd er naast paardenvlees ook varkensvlees in de beefburgers aangetroffen. Niks beef dus.

Klik hier om uw reactie toe te voegen