Skip to main content

Vrienden onder elkaar (007)

06 september 2017

Ho. Even terugpeddelen naar aflevering 6 van 30 augustus jl. Daarin legden wij een brief van Peter Lagendijk op de massagetafel en kneedden heel wat pijnpunten weg. Maar een daarvan behoeft nog wat extra aandacht: de Friso Por-knoop. Om u een zoektocht te besparen gaan we over tot een kwootje uit die brief. Komt ie:
Net voordat Don Leo [Geeris, red.] gierend failliet ging stapt bij hem OP ADVIES VAN Rob van den Bergh (VNU/Pon/Ahold) en voormalig Commissaris van de Koningin Boele Staal ene Friso Por uit Groningen, eigenaar van discotheek Skopje in Beilen, als nieuwe financier en redder van het Geeris-concern in. Om nu niet mijn hele boek te publiceren wil ik toch even de andere compagnons noemen die Friso meenam. Tot mijn grote verbazing waren dat Peter van Leeuwen (voormalig compagnon van Roger Lips) en Peter Terpstra, voormalig bankier van Gladio Van Lanschot”.
Nou nemen we niet aan, dat deftige jongens als Robbie, Boele en de twee Peters waren te porren voor een wekelijks potje hossen in Friso's mega-discohol. Een hol overigens waarvan een Joego mede-eigenaar was en dat werd gedreven door Friso's dochter Nanette. Je mag dus veronderstellen dat de heren op een alternatieve wijze zakelijk met elkaar in contact zijn gekomen. Wij suggereren niks, maar mega-discotheken willen nog wel eens de gedaante van een wasstraat aannemen. Maar dit terzijde. De poging van de vrienden van Don Leo en zijn meisje van Vehmeijer om de boel boven water te houden leed ondanks de inbreng van disco-Friso cs. toch schipbreuk. En een ongeluk komt nooit alleen. De woning van Por in Zevenhuizen brandde af, maar de verzekering stonk er niet in en Por's Joego-compagnon werd nogal plotseling verenigd met zijn schepper. Datzelfde gold voor de disco, zij het dat het mega-karakter wel werd bewaard door binnen het complex een loeier van een wietplantage te vestigen, waarvan het bestaan in 2013 door de lokale smurfemarij helaas ruw werd beëindigd. Ging met dit alles de hele toekomst van Don Leo definitief teloor? Normaliter zou je zweren van wel. Maar voor luitjes uit elitaire sferen gelden andere regels. Komen we nog op terug. Stay dus tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 september 2017
Vrienden onder elkaar