Skip to main content

Someday I fly away

vrijdag 12 april-2013
Leuke gozer, die Hugo Teso. Doet iets aan IT beveiliging voor een Duitse consultant. Wat heeft ie gedaan? Een appje ontworpen voor een vingertelefoon, waarmee je vanuit je kuipje bij de haard de besturing van een vliegtuig kan overnemen. En hij kon dat appje ontwikkelen omdat er een gat zit in het ACARS systeem (Aircraft Communications and Report System). Nou heeft ie dit geintje alleen nog maar losgelaten op een simulator, maar het is volgens Hugo een eitje om het appie ook in het echie te laten functioneren.
Deze alleraardigste nouveauté kwam aan de orde bij Hack in the Box. Een bijeenkomst van veiligheidsnerds in Amsterdam. Op het oog geen paniek in de tent, maar Hugo's dingetje was voor Kamerlid Wassila Hachchi aanleiding om vragen te stellen aan staatssecretaris Wilmàààààà Mansveld. In verband met de veiligheid op Schiphol en omgeving. Want er zal een of andere kloothommel wezen die is uitgekeken op de ING en gaat snorren naar het gat in het ACARS-systeem. Pure horror.
Btw: wat beweerde die Duitse oud-politicus ook weer? Die Andreas von Bülow? Dat Osama's Flying Circus zijn 9/11-show kon opvoeren dankzij de remote control van de betrokken vliegende doodskisten. Mag al een tijdje geleden wezen, maar dat gat zat er toen ook al. En wie zegt dat vriend Hugo de eerste is die dat gat heeft ontdekt? Allemaal leuk om te weten als je in een luchtzak terecht komt.

Klik hier om uw reactie toe te voegen