Skip to main content

Van Estoril naar Zandvoort (113)

01 juni 2015

zaterdag 9 februari-2013
Look who's talking. Kenny Clark. De socialistische oud-burgemeester van Londen. Tijdens een recente radiobabbel vertelde hij het volgende over de rol van Britse nulnulsmurfen in de koterhopsaffaire binnen het Kincora Boys Home in Belfast. Kenny:
"Ik stelde ten tijde van de regering Thatcher in het parlement de zaak rond Kincora Boys Home aan de orde. Daar werden jongens misbruikt en MI5 zette dat op film in de hoop belangrijke politici in Noord-Ierland te kunnen chanteren. Ze hoopten een van Ian Paisley's parlementsleden te strikken -nooit gelukt overigens- en zichzelf dan op de borst te kunnen kloppen. De waarheid is dat er tientallen jaren een heleboel over pedofielen en pedofiele netwerken onder het tapijt is geschoven."

Niks nieuws onder de warmtebron, maar zoiets te horen van een voormalige Labour-topper vinden we toch een triomfantelijke facebookvinger waard. En zonder twijfel bewandelden collega's van de Britse nulnullen elders in de wereld dezelfde weg. Het kan een van de redenen zijn waarom bijvoorbeeld “onderzoeken” naar het hopsgedrag van Joris Demmink altijd in een tweede Maasvlakte avant la lettre belandden. Joris was een asset. En mogelijk is hij ook aan de overkant van het plasje voor de eeuwigheid vastgelegd toen hij volgens de overlevering door de Metropolitan Police met een jeugdig persoon van manlijke kunne in een Londense hotelkamer werd aangetroffen. Een andere BN-er met eveneens een glanzende overheidscarrière zou de dans zijn ontsprongen door bliksemsnel de tussendeur naar de aanpalende kamer dicht te trekken (1). De naam van het hotel weten wij helaas niet, maar wie weet ging het om een luxueus guest house in een buitenwijk.
En nu we het toch over een dergelijk fenomeen hebben: onlangs doken wij uit de Britse perskanalen het bericht op, dat de gewelddadige Britse pedopooier Warwick Spinks vanuit Amsterdam af en toe ook vers vlees naar Elm Guest House stuurde (2). Niet echt een mirakel, want dat oorspronkelijk keurige etablissement was in de jaren zeventig op initiatief van de in Amsterdam gevestigde pedosensuele reisvereniging Spartacus veranderd in een luxe koterhopsbordeel. Het maakt ons allemaal nog nieuwsgieriger naar de lijst van prominenten die van tot tijd daar hun dure broek lieten zakken. Het Britse alternatief voor Teeven's List zullen we maar zeggen (3). Stay tuned.

(1) Zie aflevering 23 van deze serie dd. 28 oktober 2003.
(2) Laat voor Spinks uw zoekmachine los op deze serie. Deze viezerik trok ooit van Amsterdam naar Praag, waar hij zijn koterbusiness vrolijk voortzette. Demmink en Buzabons Heinemann waren af en toe ook in Praag te vinden om wat leutigheden uit te wisselen. Maar die hadden geen fluit met Spinks te maken, laat staan met jeugdigen. Volgens de heren zelf tenminste.
(3) Voor Teeven's List rits uw zoekmachine open.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 juni 2015
Van Estoril naar Zandvoort