Skip to main content

Licht in de deussternis (006)

03 april 2017

woensdag 4 november-2009
In aflevering 4 van deze reeks op 5 oktober jl. maakten wij voor het eerst melding van ene meneer Azmat Mahmood. Een Pakistaanse olieboer met een nering in Neu Isenburg onder de rook van Frankfurt en een luxe optrekje op Gibraltar om niet alle poen te zien verdwijnen in de Zinsenpot van mevrouw Merkel. Zoals gezegd, het baasje van Nimex Petroleum is al jaren een dikke gabber van John Deuss. De enigmatische eigenaar van Transworld Oil, ex-autohandelaar, ex-uitgever en ex-bankier, die er in het verleden niet voor terugschrok om gebruik te maken van de expertise van Theodore Shackley en zijn Iran/Contra buddies. Wat die expertise inhield? Och, een beetje van dit en een beetje van dat. Moord, marteling, drugs, wapens, witwassen. Van die dingetjes dus.
Kunnen we ook meteen het verhaal van een overigens keurige oudgediende uit het oliecircuit een beetje plaatsen. Volgens hem zorgde Johnnyboy in de booming days aan de Golf voor glijdames als daar behoefte aan was. Niet alleen voor allerlei sheiks en gevolg, maar bijvoorbeeld ook voor westerse en oosterse klantjes in Mahmood's resort aldaar, dat onder leiding stond van een Nederlandse manager. Waar een klein land al niet groot in is.
Overigens was het niet toevallig dat vriend Mahmood investeerde in de horeca. Tegenover het Portugese blad Essential liet hij onlangs namelijk weten dat hij zijn belangen graag spreidt. Zo is hij momenteel bezig met het uit de grond wurmen van een vijfsterren bedoening in Vilamoura aan de Algarve. Voor de rijken onder ons. Gaat wat moeizaam, want de per maand betaalde aannemer ligt aan de luchtslangen. Met wat juridisch gesteggel tot gevolg. Maar dat lijkt ons pinda's voor vriend Azmat. Vooral met zo'n vriend op de achterhand. En hoe het nou zit met Europol? Aaaaaach. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
03 april 2017
Licht in de Deussternis